MENIU

Primele TESTE VIDEO cu noul iPhone 6. Între aşteptări confirmate şi dezamăgiri

Apple a lansat marţi noile iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, telefoane cu care spera să îşi menţină poziţia de top de pe piata smartphone-urilor. Cu ecrane mai mari, profiluri mai subtiri, procesoare mai puternice şi noi facilităţi, iPhone-urile din generatia a sasea vin să dea replica gadgeturilor de top cu Android. Destul de palidă, spun mulţi dintre experţi, care afirmă că iPhone 6 nu aduce nimic în plus în lumea tehnologiei.

Mai mari, mai luminoase şi mai performante. Aşa şi-a lăudat marfa Tim Cook, şeful Apple.

 iPhone 6 și iPhone 6 Plus vin cu ecrane de 4,7 inch, respectiv 5,5 inch. Primul are rezolutia de 1.334×750 pixeli iar cel de-al doilea de 1920×1.080 de pixeli (full HD). Dezamăgitor, spun unii experti, in conditiile in care pe piata au aparut deja telefoane cu rezolutie QHD, de patru ori peste nivelul Full HD.

 Există totuşi un progres fată de iPhone 5s. Ecranul iPhone 6 Plus are cu 185% mai mulţi pixeli decât modelul din 2013.

 Ecranele, încadrate în carcase din aluminiu argintii, aurii si gri, cu grosimi de 6,8 mm, respectiv 7,1 mm, sunt acoperite cu o sticlă întărită cu ioni și nu cu un panou realizat din cristal din safir, aşa cum s-a zvonit iniţial. O altă dezamăgire pentru fani.

 Dincolo de ecranele mai mari, telefoanele vin, printre altele, cu butonul de On/Off pe lateral, pentru a fi accesate mai usor, in stilul celor cu Android.

 Sub carcasă, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus prezintă un nou procesor, A8 pe 64 de biţi, cu 13% mai mic decât A7 şi cu 25% mai rapid decat cel de pe iPhone 5s. Si grafica este mai performantă cu 50% comparativ cu modelul anterior.

 Chestii pozitive care vor face experienta de utilizare a noului iOS 8 deosebit de fluenta. Fapt cu care ne-am obisnuit deja la Apple. Acesta este, de altfel, unul dintre principalele argumente pentru care multi clienti prefera iPhone in dauna telefoanelor cu Android.

 Mai multe amanunte si primele teste video cu noile iPhone-uri le vedeti pe GadgetReport.ro

 

Mai multe articole despre:
Apple lansare teste smartphone iphone 6 GadgetReport.ro