MENIU

PRIMELE imagini cu prizonierii de război din Azovstal, difuzate de propaganda rusă: soldați răniți spun că sunt tratați „normal” și că atitudinea este „excelentă”

Soldați ucrineni răniți/ Captură foto Twitter World News 24

Un video publicat de Ministerul rus al Apărării, preluat de agenția de stat TASS, arată imagini cu soldați răniți care spun că sunt tratați „normal” și că atitudinea față de ei este „excelentă”. Imaginile vin la scurt timp după ce aceeași sursă a anunțat că luptătorii ucraineni s-au predat la oțelăria Azovstal din Mariupol, fiind ulterior transportați la un spital din Novoazovsk din republica separatistă Donețk, relatează Reuters.

"Atitudinea este normală. Nu sunt măsuri care să aibă impact fizic și psihologic asupra mea. Atitudinea este excelentă. Au examinat piciorul, au spus că totul este în regulă", a spus Victor Shaposhnikov, prizonier de război al Forțelor Armate ale Ucrainei, care se află în spitalul Novoazovsk.

Reamintim că autorităţile ucrainene afirmaseră săptămâna trecută că 1.000 de soldaţi ucraineni, între care se aflau  600 răniţi, potrivit unuia dintre comandanţii lor - se adăpostiseră în galeriile subterane ale imensului combinat siderurgic, devenit simbol al rezistenţei ucrainene de la invazia rusă lansată în 24 februarie.

Reuters nu a putut verifica în mod independent conținutul videoclipului.