MENIU

PRIMELE IMAGINI cu interiorul uneia dintre noile aeronavele cumpărate de TAROM

TAROM suspendă cursele externe cu plecare din Iaşi

Compania națională de transport aeroan, TAROM, a publicat primele fotografii cu interiorul unuia dintre cele două avioane Boeing 737-800, care urmează să intre în componența flotei sale. Fotografiile le puteți urmări în galeria foto de mai sus.

TAROM a reușit achiziționarea a două aeronave noi Boeing în leasing de la operatorul turc Pegasus Airlines. Anunțul a fost făcut de realizatoarea Realitatea TV, Denise Rifai.

Aceasta a precizat că fiecare aparat de zbor a costat 60 de milioane de euro.

"Este o primă victorie, s-a reuşit semnarea unor contracte pentru două noi aeronave Boeing, un 737 şi un 800, vor fi aduse la Bucureşti până la finalul lunii. Costă 60 de milioane de euro fiecare în parte. O astfel de comandă durează ani buni până ce aeronavele pot fi livrate, în cazul de faţă Tarom a preluat o negociere demarată de un alt client. Nu s-a mai cumpărat în România nimic în ultimii 20 ani. Aceste aeronave sunt comparabile cu Airbusur-ile A310. Am văzut trase la sol 2 astfel de aeronave. A dispărut capacitatea de transport pentru 1/5 din clienţii Tarom. S-a reuşit ca în termen foarte scurt să vedem aceste aparate de zbor la Bucureşti. Au fost achiziţionate prin sistem leasing. Este prima victorie a noului director interimar Eugen Davidoiu! Nu mai aveam nicio aeronavă în uz atât de mare! Deci, dacă se vrea se poate. Vom avea din nou 23 de aeronave", a spus Denise Rifai.

Informaţia a fost confirmată şi de Ministerul Transporturilor. Iată comunicatul oficial:

"Ministerul Transporturilor, anunță că astăzi, 5.05.2017, Compania Națională de Transporturi Aeriene Române - TAROM a semnat contractul de achiziția a 2 aeronave noi BOEING 737-800 NG, având o configurație de 189 de locuri.

Avioanele sunt achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de 10 ani.

Livrarea aeronavelor către operatorul aerian va fi făcută în cursul acestei luni (mai 2017).

Precizăm faptul că procedura de achiziție s-a desfășurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziția a avut în vedere oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de către companie, la nivel internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi, la momentul lansării procedurii.

În urma ieșirii din flotă, a celor două aeronave Airbus A310, s-a simțit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului. Menționăm că cele două aeronave de tip Airbus au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a companiei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave.

Achiziția noilor aeronave reprezintă un prim pas în realizarea măsurilor cuprinse în Programul de Guvernare cu privire la compania Tarom".