MENIU

Primele AUDIERI, la trei luni după tragedia din Neamț. CINE ajunge în fața procurorilor

Incendiu Spital Neamț

Încep audierile la Piatra Neamt, la trei luni de la incendiul în care au murit 10 oameni. Audierile încep foarte târziu, acuză avocații, și abia după ce - între timp - a avut loc și tragedia de la Spitalul Matei Balș din Capitală. Reprezentanții unor firme care ar fi avut contracte cu spitalul ajung în fața procurorilor, relatează Realitatea PLUS.

10 persoane au murit în urma incendiului care a izbucnit, pe 14 noiembrie, la salonul ATI al Spitalului Județean de Urgență  (SJU) Neamț. Toți pacienții internați acolo erau infectați cu COVID-19. În momentul producerii incendiului, cele două saloane ale secției de Terapie intensivă se aflau 16 pacienți. 

Mobilizarea de forțe a fost uriașă. În urma incendiului, șase pacienți infectați cu noul coronavirus și aflați în stare gravă a fost transportați de urgență la spitalul mobil suport COVID-19 de la Lețcani, de lângă Iași.

Cătălin Denciu, medicul de gardă care a încercat să își salveze pacienții intubați a suferit arsuri pe 80% din corp. Ulterior, acesta a fost transportat la spitalul militar Regina Astrid din Bruxelles pentru a primi îngrijiri emdicale de specialitate. 

Deși au trecut aproximativ trei luni de la acest tragic incident, încă nu se cunosc cu exactitate cauzele producerii inceniului.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a intrat în posesia unei primi versiune a raportului privind cauzele incendiului de la ATI din Spitalul Județean Piatra Neamț abia la începutul acestei luni.