MENIU

Primele arestări după explozia din Beirut. Cine este vinovat de moartea a 135 de oameni și de cei peste 5.000 de răniți

Guvernul libanez a decretat stare de urgenţă timp de două săptămâni în Beirut, după explozia care a devastat oraşul. Consiliul Suprem de Apărare a transmis că responsabilii vor primi pedeapsa maximă posibilă. Peste 135 de oameni au murit, iar alți 5 mii au fost răniț. 

Mai mulți oficiali portuari din Beirut au fost plasați în arest la domiciliu în așteptarea unei investigații cu privire la explozia uriașă de marți, a anunțat guvernul libanez.

Explozia uriașă a devastat capitala libaneză Beirut și a distrus clădiri întregi, chiar și casa prim-ministrului Saad Hariri.

Rreprezentații Crucii Roșii din Liban spun că spitalele sunt arhipline. Oră de oră, ambulanțele transportă răniții găsți sub dărâmâturi. Nu mai sunt locuri, iar foarte mulți sunt așezați pe jos și tratați de medici. Doctorii fac apel la oameni să doneze sânge.

Autoritățile au declarat că incendiul s-a extins până la o magazie care depozita artificii și o mare cantitate de nitrat de amoniu. Din această cauză, fumul a căpătat o nuanță roșiatică. 

Sute de oameni au fost prinși sub dărămături, iar fumul a întunecat întreg orașul.

Martorii spun că explozia s-a auzit până în Cipru, iar mulți au crezut că este o bombă.

Clipele de groază ale exploziei sunt relatate și de românii stabiliți în Liban. Acolo trăiește o comunitate de aproximativ 2.000 de români și din primele informații nu s-a înregistrat niciun conațional printre victimile tragicului eveniment.  Explozia a devastat capitala Libanului în cea mai tensionată perioadă din istoria sa.

Țara este profund afectată de pandemie și trece prin cea mai grea criză economică și financiară din toate timpurile. 

Mai multe articole despre:
arestari beirut