MENIU

Primăvara își reintră în drepturi. Cum vor arăta temperaturile la început de aprilie

Temperaturi de primăvară

Primăvara își reintră curând în drepturi, anunță meteorologii. După un martie capricios, aprilie începe cu temperaturi de peste 20 de grade. Va mai ploua ușor și vântul va sufla cu putere în anumite zone ale țării, relatează Realitatea PLUS.

"Va fi o vreme apropiată de normalul termic al datei din calendar și, dacă ieri am avut chiar 21 de grade Celsius la Ploiești, Urziceni, București, Băneasa, astăzi vom înregistra valori ușor mai coborâte, până cel mult în jurul limitelor de 16-17 grade Celsius în vest, sud și sud-estul țării.

Toată săptămâna aceasta, valorile de temperaturi la nivelul maximelor se vor situa cu limite cuprinse între 10 până la 20 de grade, ziua de vineri, iar sâmbătă chiar 22-23 de grade în sud-vestul extrem.

Din punctul de vedere al condițiilor de precipitații, ploi slabe în special în nord, nord vest și nu în ultimul rând și intensificări ale vântului pe parcursul zilei de azi. De altfel, sunt în vigoare 3 avertizări de tip nowcasting pentru Galați, Iași, Vaslui, Tulcea și Constanța, acolo unde vântul la rafală inregistrează viteze de 55-65 km pe oră", a declarat, pentru Realitatea PLUS, Elena Mateescu, directorul ANM.