MENIU

Primarul Robu de la Timișoara îl acuză pe premierul Grindeanu că minte

Grindeanu vs Robu

Premierul Sorin Grindeanu, aflat sâmbătă în Timișoara, a primit o replică dură din partea primarului Nicolae Robu, după ce s-a declarat nemuțumit de cum sunt folosiți banii de la Guvern pentru construcția Spitalului de copii din Timișoara.

Sorin Grindeanu s-a declarat nemulțumit de stadiul lucrărilor la Corpul B al Spitalului de Copii. „Din 23 de milioane de lei au fost cheltuite sub 10 în ultimii patru ani

La vizita premierului pe șantierul Corpului B al Spitalului de Copii din Timișoara au fost prezenți și primarul Nicolae Robu, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, prefectul Mircea Băcală și viceprimarul Dan Diaconu. După întâlnire, Sorin Grindeanu nu părea deloc mulțumit de stadiul actual al șantierului, susținând că problema nu este la Guvern.

„M-am întâlnit astăzi cu cei responsabili de construcție. Eu i-am rugat să nu mai meargă în acest ritm. Totuși, din 2013 începând, până acum, doar de la Guvern, au fost alocate 23 de milioane (de lei – n.r.) și au fost cheltuite sub 10 în toți anii aceștia. Din diverse cauze. Acum s-au dat cele 7 milioane. Eu sper să se cheltuie ca să dau și alții", a declarat Grindeanu.

Robu îl acuză pe Grindeanu că minte și justifică de ce nu s-au cheltuit o parte din sumele primite de la Guvern, potrivit Tion.ro.

Primarul Nicolae Robu a auzit declarațiile făcute de premier după vizita pe șantierul Corpului B al Spitalului de Copii din Timișoara și susține că premierul a spus niște neadevăruri.

„Nu este adevărat că de la Guvern s-au dat 24 milioane lei (premierul a declarat 23 de milioane – n.r.), s-au dat doar 12 milioane, din care s-au cheltuit 9,3 milioane, diferența neputând fi cheltuită din cauza intrării în insolvență a firmei PROMPT și renunțării de către ea la lucrare. Printre cei 12 milioane lei dați de Guvern nu se afla niciun leu de la Guvernul Grindeanu, acesta abia în urmă cu o săptămână aprobând alocarea – nu virarea – primilor bani, în sumă de 7 milioane lei, din care încă nu s-a virat nimic. În 2017, după ce lucrările s-au reluat, Primăria a făcut plăți de 2,7 milioane lei, exclusiv de la bugetul local", a declarat Robu.

Mai multe articole despre:
robu Sorin Grindeanu