MENIU

Primarul Nicușor Dan l-a demis pe managerul Spitalului ”Filantropia”. Ce spune după vizita la ”Colțea”

Nicușor Dan. Foto: Facebook

Nicușor Dan a anunțat, joi, că l-a demis pe Dan Ştefan Sîmpălean din funcția de manager al Spitalului Filantropia în urma unor nereguli semnalate de Curtea de Conturi şi Corpul de Control al primarului privind procedurile de achiziții. În aceeași zi, edilul a făcut o vizită la Spitalul Colțea, pentru a încerca să rezolve neînțelegerile între echipele medicale. 

”Atât Curtea de Conturi, cât și Corpul de Control au stabilit că au fost nereguli în  mai multe proceduri de achiziții.
Pentru moment, pentru marea majoritate a spitalelor noastre, contractul de management durează până în 19 ianuarie, după care se vor organiza concursuri, va dura.

Pentru moment, managerul medical va prelua funcția de manager la unității”, a spus Nicușor Dan despre situația de la Filantropia, după vizita la Spitalul Colțea. 

La această unitate medicală,  Primarul Capitalei a precizat că ar fi trei probleme, una dintre ele fiind lipsa consiliului etic. 

”La Colțea sunt trei probleme și am venit aici pentru că este un conflict de mai multă vreme între echipele medicale.

A fost, de asemenea, un control al Corpului de Control al primăriei care a găsit o chestiune care pare să se confirme: fiecare dintre spitale trebuie să aibă un consiliu etic, care pare că nu a funcționat. Mai mulți ani, sesizările privind neregulile reclamate în spital au fost rezolvate de manager, nu de consiliul etic. 

Am avut un control al Corpului de control al primarului, finalizat acum două luni, prin care s-au solicitat niște acte, printre care proceduri de concurs pentru șefii de secție, care nu au fost transmise primăriei.

A treia chestiune este de ordin medical, pentru funcționarea subsecției de Cardiologie din cadrul spitalului, care avea niște paturi care au fost transferate la ATI. Este o dezbatere dacă ar trebui să rămână la Cardiologie sau la ATI”, a explicat edilul.