MENIU

Boris Johnson, contrazis de primarul Londrei: Masca de protecție rămâne și după eliminarea restricțiilor

Primarul Londrei îl contrazice pe Boris Johnson și anunță că masca de protecție rămâne și după eliminarea restricțiilor

Britanicii nu vor scăpa de masca de protecție odată cu ridicarea restricțiilor la sfârșitul lunii, anunțată de guvern. Avertismentul vine de la primarul Londrei, care nu este de acord cu eliminarea tuturor măsurilor prevăzută de Boris Johnson din 27 ianuarie.

Primarul Londrei Sadiq Khan a spus miercuri că purtarea unei măşti este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le pot face oamenii pentru a preveni răspândirea virusului și că lupta împotriva COVID-19 nu s-a încheiat. 

Avertismentul primarului Londrei vine chiar după ce Boris Johnson a anunțat încetarea restricțiilor pandemiei din Planul B, inclusiv eliminarea măsurii de purtare a măștilor în transportul public, în magazine și școli, potrivit BBC. Premierul britanic a anunțat deja ridicarea restricțiilor din 27 ianuarie.

Anunțul primarului Khan ține cont probabil și de faptul că aproximativ 30% dintre londonezi nu sunt vaccinați în acest moment împotriva COVID-19.

„Purtarea unei măşti faciale este unul dintre cele mai importante şi uşoare lucruri pe care le putem face cu toţii pentru a preveni răspândirea COVID-19 şi guvernul ar trebui să-şi regândească planurile şi să menţină legislaţia pentru a le face obligatorii în transportul public, precum şi în magazine şi în locurile din interior.

Asta asigură că regulile sunt clare şi consistente şi, crucial, înseamnă că acţiunea de punere a lor în aplicare poate fi efectuată în reţeaua noastră de transport.

Le cer tuturor din capitala noastră să facă ce trebuie şi să continue să poarte masca când călătoresc cu serviciile TfL (Transport for London) pentru a continua să ne protejeze pe toţi şi a preveni ca noi restricţii să fie necesare mai târziu.

Dacă am aflat ceva din această pandemie, este că nu trebuie să ne complacem şi să anulăm toate sacrificiile şi munca noastră grea", a avertizat primarul Londrei, Sadiq Khan.

Și sindicaliștii din transportul public au anunțat că purtarea măștii va rămâne una din reguli odată cu eliminarea restricțiilor.

„Ca întotdeauna, sindicatul nostru pune pe primul plan sănătatea publicului şi ştim că măştile faciale ajută la reducerea transmiterii virusului şi va da publicului încredere în transportul public", a declarat Manuel Cortes, secretar general al Asociaţiei personalului salariat din transporturi, potrivit agerpres.ro.