MENIU

Primarul Iașului nu are COVID-19

mihai chirica

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, vineri, că a făcut testul de depistare a coronavirusului, rezultatul fiind negativ, după ce o persoană din cele 18 de la Centrul Social cu destinaţie multifuncţională "Bucuria" a fost confirmată ca fiind infectată cu COVID-19.

Potrivit edilului, săptămâna trecută, la Centrul Social "Bucuria" a existat suspiciunea unui caz pozitiv, confirmat ulterior şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase, notează Agerpres.

"În aceeaşi perioadă, am efectuat o vizită la toate centrele sociale, inclusiv Centrul 'Bucuria', chiar în perioada în care persoana confirmată ulterior cu coronavirus era încă rezidentă. Odată cu confirmarea pozitivă a persoanei şi internarea ei la spital, Centrul a fost închis vizitelor exterioare, iar toate persoanele au fost testate, inclusiv eu. Rezultatul testului în cazul meu este negativ. Menţionez că este singurul test efectuat de mine", a declarat primarul Mihai Chirica, prin intermediul unui comunicat de presă.

El a precizat totodată că riscul de a fi infectat cu noul coronavirus este totuşi prezent în fiecare zi, ţinând cont de natura sarcinilor de serviciu pe care le are în calitate de primar al municipiului Iaşi şi preşedinte Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

"În calitate de primar al municipiului Iaşi şi preşedintele al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, în fiecare zi trebuie să iau decizii imediate, cu efect asupra întregii comunităţi. Atribuţiile oficiale presupun interacţiune cu foarte multe persoane, inclusiv cu vizite în teren la diferite locuri. Cu toate măsurile de precauţie luate, nu putem fi siguri că nu suntem purtători asimptomatici ai noului coronavirus. De aceea, trebuie să ne luăm măsuri de protecţie, pentru a nu răspândi virusul. De aceea, dacă va fi cazul, voi efectua testul coronavirus în sistemul privat de sănătate, contra cost", a declarat primarul Mihai Chirica.

Mai multe articole despre:
chirica iasi coronavirus