MENIU

Primarul din Mărășești, săltat de mascați RECIDIVEAZĂ: acum FURĂ CURENT

Primar Mărășești, Valrică Chitic/ Captură video

La două luni de când a fost săltat de mascați, primarul din Mărășești, judetul Vrancea, s-a trezit, din nou, cu anchetatorii la ușă, în această dimineață. Procurorii îl bănuiesc pe edil de noi fapte de abuz în serviciu, delapidare și fals în înscrisuri, dar și de furt de curent electric. 

Procurorii și polițiștii au făcut percheziții la locuințele și la firmele lui Valerică Chitic, într-un dosar deschis pentru mai multe infracțiuni, cum ar fi abuz în serviciu, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, acuzat fiind edilul din Mărășești că i-ar fi cerut câți miei unui cioban care o pășune pe terenul primăriei și pe care l-ar fi amenințat că în caz contrar îi va lua pământul. 

Pe de altă parte, în ceea ce privește infracțiunea de furt de electricitate, procurorii au descoperit că edilul deține un garaj lângă sala de sport a orașului, care a r fi racordat la rețeaua electrică a acesteia și la care,d e altfel, edilul și-ar fi încărcat automobilul electric. 

Din informațiile Realitatea PLUS, chiar când au fost la precheziții anchetatorii au descoperit că mașina era la încărcat. Aceste percheziții vin la mai puțin de două luni de când edilul din Mărășești a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar în care era acuzat de mai multe infracțiuni, printre acre instigarea la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la fals intelectual, delapidare și folosirea funcției pentru a favoriza alte persoane. 

Anchetatorii spun că din 2021 și până în prezent acesta a folosit, pe de o parte, banii și muncitorii primăriei pentru a-și renova restaurantul pe care îl deține în centrul orașului și, pe de altă parte, s-a folosit de firma în care administrator era și soția sa pentru impementarea programului de hrană din școli, însă în loc de masă caldă, elevii primeau sandwich-uri banale cu șuncă, primarul beneficiind de resursele financiare. 

Mai multe articole despre:
primar primar marasesti valerica chitic curent