MENIU

Primarul din Leipzig, declarații exclusive! Ce spune despre președintele Iohannis

Burkhard Jung, primar Leipzig, și Cristina Corpaci, jurnalistă

Aflat zilele acestea la București, Burkhard Jung - primarul din Leipzig a discutat cu jurnalista Cristina Corpaci despre ce înseamnă România pentru domnia sa și cum vede situația politică internă, dar și pe președintele Klaus Iohannis. 

Întrebat ce știe despre România, primarul Jung a declarat că: "Îmi amintesc despre România din 1989, și totul s-a schimbat de atunci, de când a picat regimul Ceausescu. Romanii au făcut pas important în istorie, cred că este asemănător cu ceea ce s-a întâmplat în orașul meu din Germania (nr. Leipzig), în 1989."

Iohannis și regimul politic din România, relatat de primarul neamț

"Ieri m-am întâlnit cu Iohannis și am avut discuții despre situația din 1989. Cred ca este un inteligent om care încearcă sa unească oamenii. Treaba lui este să țină oamenii uniți, să construiască o identitate a României, o identitate a păcii, sa înțeleagă oamenii, nu sa-i distrugă, să-i separe. ... Știu despre sistemul politic, despre partidele politice, dar nu este treaba mea să discut despre situația internă a României. Sper sa rămână o societate deschisă, în ciuda diferențelor dintre partidele politice."

Românii din Leipzig, apreciați de Jung

"Turiștii romanii vin in Leipzig și exista o mică comunitate de romani, printre care și oameni de afaceri care creează locuri de muncă, care contribuie la creșterea economică a orașului Leipzig și care se dezvolta încetul cu încetul.", a mai menționat primarul Burkhard Jung, aflat la București. 

 

Klaus Iohannis a participat miercuri la evenimentului organizat cu prilejul Zilei Unității Germane și împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Mai multe articole despre:
interviu Cristina Corpaci Burkhard Jung