MENIU

Primarul de la Ploiești, după întâlnirea cu Teodorovici: ”Suntem ca în serialul Casa de Papel”

Primarul de la Ploiești, Adrian Dobre, spune că în cazul în care administrațiile locale nu-și vor recupera banii edilii vor protesta în fața Guvernului

Adrian Dobre a declarat, în direct la Realitatea TV, că primarii nu au plecat mulțumiți de la întâlnirea cu ministrul Finanțelor - Eugen Teodorovici. El a catalogat reuniunea ca fiind una dezastruoasă.

”Situația e dificilă, ieri am participat la o prezentare dezastruoasă a bugetului, s-a prezentat o sumă neîndestulătoare pentru a ne acoperi cheltuielile de funcționare, s-au tăiat investițiile, din bugetele pe care le aveam noi. Avem bugete de supraviețuire.

Anul trecut, acest guvern ne-a dat 45 milioane lei în plus. Dacă anul trecut era suportată de bugetul național, anul asta trebuie din bugetul local. Avem această OUG 114 prin care s-au mărit salariile în sectorul de construcții, guvernul nu a venit cu nicio măsură să suplimenteze cheltuielile, să nu mai vorbim de contractele pe care le vom tăia la sume mult mai mari.

Avem numeroase proiecte pe fonduri europene și am fost obligați să încheiem un contract pentru un împrumut de 34 milioane de lei.

Avem multe lucrări de investiții pe partea de canalizare, străzi și căutăm să facem străzi”, a spus Adrian Dobre.

Întrebat dacă va protesta alături de alți primari nemulțumiți de bugete, Dobre a declarat: ”O să facem ce e necesar. Aseară am aflat că vom primi niște sume de bani. Senzația de aseară a fost că suntem în serialul ”la casa de papel”.

Ne au promis vreo 16 milioane lei, necesarul e 70-80 de milioane de lei ca să obținem servicii de utilitate publice funcționale pentru Ploiești”.

Mai multe articole despre:
null