MENIU

VIDEO | Primarul care se descurcă cum poate. A început să testeze singur localnicii cu simptome Covid-19

Primarul unei comune din Olt face singur teste anti-Covid localnicilor. Foto/Captură video

Un primar din județul Olt s-a transformat în asistent comunitar. Edilul a cumpărat mai multe teste și umblă cu ele pe străzile din localitate. Cum vede un sătean cu simptome de COVID-19, îl și testează. 

Pentru a depista din timp infecția cu virusul SARS-COV-2, primarul comunei Optași-Măgura a venit cu o idee ingenioasă: testarea la fața locului, scrie olttv.ro

Fie că este pe stradă, în fața Primăriei sau lângă dispensarul comunei, edilul localității are mereu o cutie cu teste rapide, iar pe cei care prezintă simptome de boală sau de răceală, îi testează pe loc. Primarul Marin Scurtu povestește că majoritatea testelor pe care le-a făcut oamenilor au fost negative. Totuși, au fost și câteva cazuri în care rezultatul a fost pozitiv.

Testarea rapidă a oamenilor nu este singura acțiune anti Covid-19 a primarului din Optași – Măgura. El ne-a mărturisit că de fiecare dată când se întâlnește cu localnicii pe stradă, îi îndeamnă să se vaccineze.

Indicele de infectare al comunei Optași – Măgura înregistrat astăzi este de 5,49 cazuri la mia de locuitori. Un procent mic, dacă ne uităm la celelalte localități în care gradul de infectare cu COVID-19 este chiar și de trei ori mai mare. Și asta pentru că foarte mulți dintre săteni au înțeles rolul vaccinului. Potrivit spuselor primarului, aproape jumătate dintre locuitorii comunei sunt vaccinați cu cel puțin o doză.