MENIU

Primarii, chemați la Guvern: Florin Cîțu le promite bani aleșilor locali din tabăra Orban

Florin Cîțu, prim-ministrul României / Foto: Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu se întâlnește, astăzi, la Guvern, cu câteva zeci de primari din județul Teleorman, filială care îl susține pe Ludovic Orban în războiul pentru șefia partidului. Cîțu va discuta cu primarii împărțirea banilor din rectificarea bugetară. Premierul va avea mai multe întâlniri cu primari din filialele loiale lui Orban zilele următoare, relatează Realitatea PLUS.

Întâlnirea la care participă primarii din județul Teleorman a început la ora 15:00.

Aproximativ 50 de primari participă la discuțiile de la Palatul Victoria. Din informațiile Realitatea PLUS, premierul și primarii teleormăneni vor discuta despre împărțirea banilor în urmă rectificării bugetare din acest an.

Altfel spus, aleșii locali au venit  spună care sunt proiectele pe care le susțin

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit, luni dimineață, cu primarii de municipii, iar la finalul discuțiilor a declarat că rectificarea bugetară nu se va face pe criterii politice la partid.

"Alocările de la buget se vor face în funcție de buget, acolo unde avem primari care știu să folosească banii", a afirmat premierul. El le-a cerut primarilor și președinților de consilii județene să se implice pentru atragerea banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar și din fonduri europene.

Tot luni, Cîțu a anunțat că Guvernul va adopta ordonanța pentru rectificarea bugetului de stat în a doua jumătate a lunii august, mai exact în perioada de 16 -20 august.

La întâlnirea cu edilii, premierul a declarat că nu există niciun pericol ca aceștia să nu primească bani pentru proiectele aflate în derulare. De altfel, Cîțu a afirmat că la nivelul ministerelor s-ar fi găsit rezerve de 12 miliarde de lei.

Premierul s-a arătat deschis și propunerii privind renegocierea contractelor prin PNDL, după ce primarii s-au plâns că a crescut prețul materialelor de construcție și nu le ajung banii pentru finalizarea proiectelor.

Florin Cîțu va avea zilele următoare  o serie de întâlniri similare cu primarii din Bacău și Botoșani, totul într-o încercare de a-și consolida poziția în bătălia internă pentru șefia PNL.

Potrivit unui studiu intern al partidului, în acest moment Ludovic Orban are un avans în fața lui Forin Cîțu, fiind susținut de 14 filiale din 22 și 64% din delegați pentru Congresul din 25 septembrie.