MENIU

Primăria Iași vinde shaorma. Autoritățile au deschis o firmă de catering

Primaria din Iaşi vinde shaorma! Da, aţi citit bine, iar preţul este unul fără concurenţă, de numai 6,5 lei. Autorităţile au deschis un serviciu de catering care oferă diverse feluri de mâncare, la preţuri care pleacă de la cinci lei per meniu.

La firma de catering înfiinţată de Direcţia de Asistenţă Comunitară din Iaşi e agitaţie până în orele prânzului. Aici, patru persoane se ocupă zilnic de meniurile comandate prin contract. Acum, firma are patru contracte cu instituţii publice şi companii private.

”Valoarea poiectului prin care s-a înfiinţat acesată structură de catering social este de 420 mii lei, aproximativ 95 mii de euro. Momentan sunt suficiente patru persoane pentru volumul de muncă. Dcaă numărul comenzilor va creşte, vom suplimenta numărul lor”, a declarat directorul adjunct de la Direcția de Asistență Comunitară, Daniel Ungureanu.

Orice ieşean şi-ar putea lua mâncare de aici. Regula e să plaseze comanda fie cu o zi înainte, fie până în ora 10. Meniurile sociale costă 5 lei şi cele normale 12 lei, iar pe lângă listele prestabilite se poate comanda chiar şi shaorma.

”Avem şi meniuri pentru persoane in vârstă care vin si iau măncarea de aici. Este un meniu in momentul acesta, un meniu social pentru aceste persoane, nu numai pentru vârstnci, pentru toată categoria de persoane care nu au un venit sau un venit minim garantat, care işi pot permite să dea 5 lei pentru un meniu”, a precizat directorul firmei de caterning, Gabriela Ciubotaru. 

Firma a fost înfiinţată prin finanţare europeană, în cadrul unui proiect pentru promovarea incluziunii sociale. Tot prin acelaşi program vor fi înfiinţate şi un centru de copiere şi o spălătorie de haine unde vor fi angajate persoane din categorii defavorizate.