MENIU

Primaria Capitalei începe reabilitarea blocurilor. Care sunt costurile şi condiţiile

<p>Primaria Capitalei &icirc;ncepe reabilitarea blocurilor. Care sunt costurile şi condiţiile</p>

Primaria Capitalei va avea propriul program de reabilitare termica, separat de cele de la sectoare, potrivit unui proiect de hotarare adoptat, miercuri, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Potrivit proiectului, primaria va suporta 80% din costurile lucrarilor, urmand ca asociatiile de proprietari sa acopere restul de 20 la suta. In program au solicitat inscrierea 200 blocuri din Sectorul 3, 152 de blocuri din Sectorul 4 si alte 200 de blocuri din Sectorul 6, a spus primarul Gabriela Firea.

Primarul general a declarat ca Primaria Capitalei demareaza acest proiect deoarece este nemultumita de ritmul in care se desfasoara programele de reabilitare la sectoare.

"Am realizat mai multe studii, m-am intalnit cu mai multi cetateni care s-au plans ca reabilitarea termica merge foarte greu in unele sectoare. Primaria se va implica si ea si va suporta 80% din costuri, restul fiind acoperit de asociatiile de locatari", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la inceputul sedintei CGMB.

Potrivit proiectului de hotarare, pentru a intra in program, asociatiile de proprietari trebuie sa inregistreze la Centrul de Informare si Documentare pentru Relatia cu Cetatenii acordul asociatiei de proprietari in original, scrie ziare.com.

Vor fi cuprinse in programul local multianual de reabilitare termica doar blocurile de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990, care nu au mai beneficiat de fonduri publice pentru reabilitare termica.

Prioritate au blocurile cu un consum specific mare de energie termica, se precizeaza in proiect.