MENIU

Primăria Capitalei a dat startul concursului "Cea mai frumoasă faţadă". Ce premii sunt oferite

Primăria Capitalei a lansat concursul "Cea mai frumoasă faţadă", în urma căruia vor fi premiate cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă faţadă şi cea mai frumoasă grădină din Bucureşti. 

Concursul se desfăşoară în perioada 16 mai - 26 iunie, iar în concurs pot intra doar lucrările deja realizare până în momentul înscrierii în concurs. Lucrările pot fi votate de cetăţenii capitalei în perioada 12 - 14 iunie, iar vizitele pe teren şi perioada de jurizare vor avea loc între 12 - 18 iunie, se arată întrun comunicat remis de Primăria Capitalei.

"Prin acest concurs intenționăm să stimulăm cetățenii, firmele, instituțiile publice, asociațiile de proprietari să-și înfrumusețeze și ecologizeze imobilele pentru că ne dorim să avem în Capitală cât mai multe clădiri curate, împodobite cu flori și plante decorative, cu spații verzi aranjate, așa cum există în orașe din Franța, Spania și Italia, faimoase pentru multitudinea de plante și flori ce împodobesc spațiile verzi și fațadele clădirilor", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Prezentarea și premierea câștigătorilor va avea loc în perioada 23 – 25 iunie 2017. În cadrul concursului vor fi acordate premii în valoare totală de 214.000 lei, acestea fiind distribuite pe secțiuni și categorii: categoria persoane fizice, categoria asociații de proprietari/locatari, categoria persoane juridice. Cel mai mic premiu va fi în valoare de 500 de lei, iar cel mai mare în valoare de 5000 lei.