MENIU

Primăria Capitalei a cerut Inspectoratului Școlar evidența elevilor "navetiști" din afara Bucureștiului

Primăria Capitalei a cerut Inspectoratului Școlar evidența elevilor "navetiști" din afara Bucureștiului

Primăria Generală a Capitalei a cerut Inspectoratului Școlar evidența elevilor care locuiesc în afară Bucureștiului, dar învață la școli din oraș, pentru a le asigura transportul. Explicația a venit la solicitarea edupedu.ro, după ce mai mulți părinți au informat că li s-au cerut informații legate de domiciliu, fără să li se spună motivul.

Contactat de Edupedu.ro, inspectorul școlar Maria Manea a declarat că datele au fost cerute de Primăria Generală, pentru a le asigura copiilor transportul școlar gratuit.  

“În temeiul adresei cu numărul 5896/1997895, referitoare la aprobarea sumelor necesare subvenționării transportului elevilor care nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliu, Primăria Municipiului București solicită Inspectoratului Școlar al municipiului București situația centralizată a elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat, domiciliați în altă localitate față de unitatea de învățământ unde sunt înscriși și la care frecventează cursurile, situație care va fi transmisă operatorilor de transport care au emis documente de călătorie”, se spune în adresa oficială.

Legea care acordă tuturor elevilor din România transport gratuit pe toate mijloacele de transport public este în vigoare din 2 noiembrie.