MENIU

Primar PSD şi fiica sa, în vizorul DNA din cauza unor vaci

Primar PSD şi fiica sa, în vizorul DNA din cauza unor vaci

Un primar PSD din Gorj a fost trimis in judecata de catre DNA, impreuna cu fiica sa, pentru ca a primit zeci de mii de euro din fonduri europene pretinzand ca va creste vaci. Fiica sa e in Anglia, iar primarul n-are nicio vaca, desi a luat banii.

Michy Nioata a facut toata afacerea in 2011, inainte sa fie ales primar in Bumbesti Pitic (Gorj), din partea PSD, bazandu-se pe complicitatea unor functionari, sustin procurorii, citati de ziare.com.

Edilul s-a inscris intr-un program de sprijinire a fermierilor pentru care a primit in 2012 40.000 de euro. Banii nu au intrat in conturile lui, ci ale fiicei, care e plecata in Anglia, relateaza Digi24. Acum tatal si fiica sunt trimisi in judecata si au sechestru pe bunuri si conturi.

Primarul fost reclamat la DNA de un localnic, care a povestit si cum reuseste edilul sa scape de controale. Claudiu Golu, martorul denuntator, a povestit la Digi24 ca primarul imprumuta "vreo 15-17 vaci" carora le scoate crotaliile din urechi cu un cleste, ca sa nu fie identificate.

Localnicii si mai ales vecinii spun ca edilul n-are vaci.

"Stiu ca n-are un grajd pentru ca trec de multe ori pe la poarta lui", a declarat unul. "Dumnealui zice ca le are, dar pe unde le are, nu se stie", a spus un altul, la postul citat.

Mai multe articole despre:
fonduri europene Michy Nioata