MENIU

Primar PSD: Pe doamna Marioara din comuna Peştera nu o încălzesc explicaţiile Olguţei Vasilescu

Primarul PSD Marius Liviu Petre

Un primar PSD critică revoluţia fiscală a propriului Guvern. Măsurile Executivului au efecte grave asupra unor categorii de angajaţi din şcoli, spune la RFI primarul comunei Peştera din judeţul Constanţa, Marius Liviu Petre, care atrage atenţia că veniturile şi aşa mici ale unor femei de serviciu şi fochişti angajaţi cu jumătate de normă vor scădea cu 20%.

Primarul PSD Marius Liviu Petre precizează că „în legătură cu aşa-numita revoluţie fiscală, sunt afectaţi angajaţii cu jumătate de normă sau chiar cu mai puţin de jumătate de normă. Şi la noi în Peştera avem câteva exemple concrete. La Şcoala Gimnazială nr. 1 Peştera şi structurile sale arondate avem doi fochişti şi patru femei de serviciu, care vor suferi modificări salariale. O femeie de serviciu care în decembrie încasa în mână 524 de lei va încasa 380 de lei în luna ianuarie. Altă femeie de serviciu care încasa 566 de lei în luna decembrie va încasa 373 de lei în luna ianuarie. Un muncitor de întreţinere cu atribuţii de fochist care încasa 691 de lei în luna decembrie va încasa în luna ianuarie 554 de lei bani în mână. Acestea sunt efectele revoluţiei fiscale, efecte grave. Oamenii aceştia se trezesc cu aceste venituri efectiv amputate”.

Primarul anunţă că îşi donează o parte din salariu: „Uman, pentru că în contrapartidă cu aceste diminuări salariale au fost crescute salariile primarilor, eu am luat decizia, uman vorbind, nu politic, nu ca primar, nu ca altceva, am luat decizia să suport din buzunarul propriu toate aceste diferenţe în minus pentru categoriile de salariaţi care sunt afectaţi”.

Edilul crede că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ar trebui să-şi asume răspunderea pentru problemele provocate, dar ezită să-i ceară direct demisia: „Aceste probleme e foarte clar cine trebuie să şi le asume, aceia care le-au promovat: ministrul Muncii, împreună cu aparatul de specialitate”.

Primarul PSD crede că explicaţiile oferite în spaţiul public de ministrul Muncii privind scăderea salariilor nu-i vor încălzi pe angajaţii respectivi: „Nici pe doamna Marioara de la Peştera, nici pe nenea Nelu de la Peştera nu-i încălzesc astfel de explicaţii, în momentul în care ei au salariul diminuat cu 20%”, a explicat edilul, la RFI.