MENIU

Primar PSD din România, anunț halucinant: „Victorie! Fără mască în Brăila! O poartă doar cine vrea!”

Viorel Marian Dragomir, primarul Brăilei Foto: Facebook.com

Primarul oraşului Brăila, Marian Viorel Dragomir, a scris pe Facebook că purtarea măştii nu mai este obligatorie în oraş şi o poartă doar cine doreşte, pentru că incidența cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus nu a depășit pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. Edilul precizează că masca trebuie purtată doar în anumite locuri și crede că decât să „stea liniştit şi să nu se pună contra curentului (...) decât o viaţă de slugă, mai bine 4 ani vultur”, în mesajul postat pe rețeaua de socializare. În plus, primarul Brăilei are și un mesaj pentru Direcția de Sănătate Publică.

 

Marian Dragomir, de 45 de ani, este la al doilea mandat de primar al Brăilei. A câștigat în 27 septembrie al doilea mandat, pe listele PSD, la Primăria Brăilei, cu 63,19% din voturi. Dragomir a fost și deputat PSD de Brăila în legislatura 2012-2016. 

În mesajul postat public pe contul său de socializare, primarul menționează, negru pe alb, că „personalul DSP Braila a purtat masca, a respectat regulile si totusi s-a infectat”, întrebându-se dacă „garanteaza cineva ca daca purtam masca nu ne infectam? Exista un studiu oficial?” în legătură cu noul coronavirus. 

Primarul PSD din Brăila, Viorel Marian Dragomir, a transmis joi pe Facebook un mesaj prin care salută decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgentă prin care masca va fi purtată „doar în pieţe, târguri, faleză, zone de aşteptare pietonale şi în apropierea școlilor”. 

La începutul acestei săptămâni, în Brăila, incidența cumulată a cazurilor din ultimele două săptămâni trecuse deja de 1,5, ajungând la 1,59 (raportat la 1.000 de locuitori). 

Anunțul primarului vine după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a decis, luni, ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie pentru persoanele de peste 5 ani în municipiul Brăila şi în alte 13 sate din judeţ, după ce incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile depășește 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori. Cele 13 sate în care masca este obligatorie în permanență sunt Berteștii de Jos (2,31 la 1.000 de locuitori), Chichinețu (2,34), Batogu (1,57), Vultureni (1,68), Frecăței (2,81), Drogu (2,39), Gulianca (2,53), Cotu Lung (4,52),  Muchea (2,7), Căldărușa (4,95), Tudor Vladimirescu (2,11), Baldovinești (1,6) și Zăvoaia (1,71).  Măsura a intrat în vigoare de marţi.

VICTORIE !!! FĂRĂ MASCĂ ÎN BRĂILA !!! O poartă doar cine vrea !!! 1. O să respect întotdeauna legea, chiar şi atunci când nu imi convine. DAR, o sa folosesc toate mijlocele legale pentru a apara drepturile şi libertăţile brăilenilor şi voi iniţia procedura de modificare a hotărârilor şi legilor abuzive.

2. Conform Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgentă 49/13.10.2020 aprobată prin Hotărârea Guvernului 856/14.10.2020 în Brăila, deoarece sunt sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, masca trebuie purtată doar în:
- pieţe
- târguri
- zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea)
- faleza
- zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje
- exteriorul obiectivelor turistice
- zonele pietonale comerciale
- proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii 

3. Când vă plimbaţi în Parcul Monument, Gradina Mare sau oriunde în Brăila, cu excepţia locaţiilor enumerate anterior, masca nu este obligatorie, dar cei care doresc o pot purta. Acum, fiecare are dreptul de a decide !!!

4. Persoane mai temătoare spun … dar dacă nu purtăm masca o să crească cazurile. Eu ii intreb, cu tot respectul - garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectam? Există un studiu oficial? Personalul D.S.P. Brăila a purtat mască, a respectat regulile … şi totuşi s-a infectat !!! 

5. Unii mi-au spus - Au trecut alegerile, eşti 4 ani primar …. stai liniştit … nu te pune contra curentului ….

Am spus odată – DECÂT O VIAŢĂ SLUGĂ, MAI BINE 4 ANI VULTUR !!! Nu sunt „vultur”, este doar un proverb românesc adaptat.

O să ramân mereu acelaşi om sincer şi nu ma voi vinde pentru un post sau interes personal.
Cu prietenie,
Primar
Dragomir Viorel Marian”, a scris edilul oraşului Brăila joi pe Facebook. 

Mai multe articole despre: