MENIU

Primar din Argeş, vizat în dosarul de evaziune de 30 milioane de euro

<p>Percheziţii</p>

Primarul comunei argeşene Bradu, Florin Frăţică, este vizat în dosarul de evaziune şi spălare de bani cu un prejudiciu de 30 milioane de euro, în care duminică au fost făcute percheziţii la persoane şi firme din domeniile IT şi construcţii, printre care Erbaşu, UTI şi Strabag, spun surse judiciare.

Parchetul Tribunalului Capitalei a început în ianuarie urmărirea penală în acest dosar, faţă de 50 de persoane şi 116 firme suspectate de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Anchetatorii au făcut duminică 146 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, la sediile mai multor firme din domeniile IT şi construcţii şi la locuinţele reprezentanţilor acestor societăţi.

Poliţiştii au ridicat documente de la firmele percheziţionate, printre care Erbaşu, UTI, Strabag, Romsys şi Total Network Solution. De asemenea, percheziţii au fost făcute şi la locuinţa lui Cristian Romeo Erbaşu.

La sediul Poliţiei Române vor fi audiate 90 de persoane, pentru care au fost emise mandate de aducere.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Florin Frăţică, primarul comunei Bradu, judeţul Argeş, este printre cele 90 de persoane care vor fi audiate. De asemenea, în atenţia anchetatorilor ar fi şi administratorii sau persoanele care controlează firmele vizate în anchetă.

Potrivit Poliţiei Române, în dosar sunt vizaţi reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale care, în perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat.

"De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive", a precizat sursa citată.

Mai multe articole despre:
DNA evaziune fiscală percheziţii