MENIU

Primar condamnat la închisoare într-un dosar de corupție

Primarul comunei Davideşti, Ion Sandu, a fost luni, 10 iunie, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar penal. Edilul își va pierde mandatul, potrivit Realitatea de Arges.

Primarul de la Davidești era cercetat într-un dosar de corupție alături de mai mulți oameni de afaceri şi angajaţi ai primăriei. Dosarul a fost trimis în judecată de procurorii DNA încă din martie 2015.

Luni, Curtea de Apel Pitești a dat soluția definitivă într-un dosar cu 9 inculpați. Doar două persoane au fost condamnate, fiecare la doi ani de închisoare cu suspendare. În urma sentinței, primarul de la Davidești își va pierde mandatul.

Primarului de la Davidești i s-a încetat procesul penal pentru infracţiunea de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. De asemenea, a fost achitat pentru fapta de neglijenţă în serviciu în formă continuată. A fost însă condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Mai multe articole despre:
DNA primar condamnat