MENIU

Prima zi fără NICIUN caz de transmitere comunitară COVID-19 în China, în plin val Delta

Prima zi fără NICIUN caz de transmitere comunitară COVID-19 în China, în plin val Delta

China anunță că nu a înregistrat niciun caz nou de infectare în ultimele 24 de ore. Vestea vine după ce s-a confruntat în ultimele săptămâni cu o revenire în forță a pandemiei. 

Autoritățile de la Beijing au anunțat că epidemia se află sub control. Luni nu a fost raportat niciun caz nou de transmitere comunitară a coronavirusului, o premieră în ultima lună, din iulie.

Această ţară, care a controlat în mare parte epidemia începând din primăvara anului 2020, China se confrunta din luna iulie cu o nouă creştere a numărului de infectări, în pofida adoptării unora dintre cele mai stricte măsuri sanitare din lume, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Focarul detectat pe aeroportul din Nankin, ce a cuprins apoi aproape jumătate din provinciile ţării, a provocat peste 1.000 de îmbolnăviri şi a determinat plasarea în carantină a mai multor milioane de locuitori.

A fost cea mai amplă creștere epidemiologică din China după apariţia primelor cazuri de COVID-19 în această ţară, la sfârşitul anului 2019.

Au fost foarte afectate Bejing și oraşul Wuhan, devenit prmiul focar epidemic COVID-19 și care a impus și o carantină strictă în acea perioadă pentru cei 11 milioane de chinezi.

Luni, China nu a raportat niciun caz nou de infectare de origine locală pe teritoriul său, marcând astfel o premieră după data de 16 iulie.

Au fost totuşi înregistrate 21 de cazuri noi “importate”, reprezentând persoane infectate care s-au întors din străinătate.

China implementează o politică de toleranţă zero faţă de noul coronavirus şi demarează acţiuni rapide pentru a controla noile focare, într-o perioadă când varianta Delta, mai contagioasă, se propagă cu rapiditate în Birmania învecinată.

China a folosit mai multe măsuri pentru a controla pandemia, precum carantină, campanii generalizate de depistare a virusului şi aplicaţii mobile de monitorizare a deplasărilor.

Autorităţile chineze impun totodată carantina obligatorie la sosirea pe teritoriul naţional şi au păstrat închise graniţele ţării pentru imensa majoritate a cetăţenilor străini.

În privinţa vaccinării anti-COVID-19, China, ţara cu cea mai mare populaţie din lume, a administrat deja 1,94 miliarde de doze (doar seruri fabricate în ţară), potrivit celor mai recente date oficiale publicate sâmbătă.

În același timp, numărul cetăţenilor chinezi vaccinaţi cu schemă completă nu este cunoscut, mai transmite presa internațională.