MENIU

PRIMA REACȚIE oficială din Rusia, după ce Trump a câștigat cursa pentru Casa Albă

Piata Rosie din Moscova

Prima reacție oficială din Rusia după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din America insistă pe șansa unor relații ruso-americane mai bune de-acum înainte.

Posibila victorie a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA "oferă speranțe pentru îmbunătățirea relațiilor ruso-americane", a scris pe pagina sa de Facebook șeful Comitetului pentru Afaceri Externe din cadrul Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, după ce rezultatele parțiale arată că republicanul conduce în cursa prezidențială, informează TASS.

Senatorul rus a subliniat că până în ultima clipă nu a crezut în victoria lui Trump, deoarece "americanii ne-au obișnuit cu faptul că Sistemul este întotdeauna mai puternic". În opinia lui Kosaciov, victoria candidatului republican "oferă o mulțime de posibilități".

Totodată, politicianul rus a amintit că astfel de posibilități s-au întrezărit și în urmă cu opt ani, când a câștigat Obama. "Tocmai pentru noi speranțe lui Obama i s-a acordat prematur, pentru a menține atitudinile corespunzătoare, Premiul Nobel pentru Pace, și cu toții știm cum s-a încheiat aceasta", a notat Kosaciov pe Facebook.

"Există din nou speranță. Inclusiv pentru relațiile ruso-americane, chiar dacă Trump va fi în mod evident subminat pe Congresul conservator. În orice caz, e mai bine așa, decât deznădejdea Americii lui Clinton", a conchis senatorul rus, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
Rusia ALEGERI SUA Donald Trump