MENIU

Ședință crucială în PNL. Surse Realitatea Plus: Florin Cîțu nu demisionează. Procedurile de schimbare, inițiate în weekend

Președintele PNL - Florin Cîțu

Zilele lui Florin Câțu la șefia PNL sunt numărate. Acesta refuză să demisioneze de la șefia partidului, în ciuda solicitării majorității liderilor PNL. Peste 40 de filiale i-au cerut să plece și doar 3 l-ar mai susține pe Cîțu, în acest moment, potrivit surselor Realitatea Plus. Liberalii sunt pregătiți să facă un congres-fulger, în mai puțin de 2 săptămâni. 

Joi, la o întâlnire la Vila Lac, președintele Florin Cîțu a purtat discuții cu 4 prim-vicepreședinți - Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Rareș Bogdan și Iulian Dumitrescu care-i .cer să facă un pas înapoi.

După discuțiile de la Vila Lac, la sediul PNL a avut loc o întâlnire informală a liderilor PNL, având în vedere faptul că vineri este ziua lui Florin Cîțu. La ședință n-ar participa mai mult de 25 de oameni, potrivit Realitatea Plus.

În acest moment, Florin Cîțu ar avea împotriva sa 47 de semnături și doar 3 organizații alături, între care s-ar afla Gorj (Dan Vîlceanu), Constanța și sectorul 3 al Capitalei, potrivit Realitatea Plus. 

DACĂ NU SE RETRAGE DE BUNĂVOIE, LUI CÎȚU I SE PREGĂTEȘTE O "EXECUȚIE" RAPIDĂ

Cîțu este somat să demisioneze, altfel va fi organizat un Congres PNL pe 10 aprilie. Potrivit Realitatea Plus, contestatarii actualului președinte vor convoca vineri o ședință online a Biroului Permanent, iar duminică ar putea avea Consiliul Național PNL, la care să se fixeze data congresului extraordinar.

Alte surselor politice au afirmat că Florin Cîțu n-ar mai avea nici susținerea lui Klaus Iohannis pentru a rămâne în fruntea partidului.

Un fost lider PNL, Theordor Stolajn, a declarat, întrebat dacă se va solicita demisia lui Florin Cîțu, că "vom discuta acest lucru în partid, cu cât mai repede, cu atât mai bine".

"Avem reguli stabilite și-mi pare rău că există aceste luări de poziție în mass media înainte de a se aplica reglementările din statului PNL. Când aveam nemulțumiri din partid, sunt reglementări în statut în baza cărora le putem discuta."

Lui Florin Cîțu i se reproșează atât scăderea dramatică a partidului în sondaje, în ultimele 6 luni, până la 16%, dar și o proastă relație cu partenerii de la PSD. Atât lui Cîțu, cât și omului său de încredere, Dan Vîlceanu, li s-ar reproșa atacurile repetate la adresa liderilor PNL, în frunte cu Marcel Ciolacu, dar și miniștrilor Muncii și Finanțelor.

 
Mai multe articole despre:
florin citu reactie partid pnl