MENIU

Prima reacție a unui ministru din cabinetul Grindeanu, după adoptarea OUG privind Codurile penale

Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale, a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook, după ce, marți noapte, Guvernul a adoptat și publicat în Monitorul Oficial ordonanța de urgență privind modificarea Codului penal și Codurilor de Procedură Penală.

Chiar dacă în urmă cu doar câteva ore Executivul a adoptat OUG care a scos 20.000 de oameni în stradă marți noapte, mesajul lui Gabriel Leș face referire la bugetul Armatei Române.

Ministrul Apărării a scris pe Facebook că bugetul Armatei Români va atinge pragul de 2% în acest an, așa cum țara noastră s-a angajat la Summit-ul Nato din 2014, și subliniază că dezbaterile privind apărarea națională trebuie să fie unele oneste, aflate în afara speculațiilor politicianiste și lipsite de fundamente reale. â

Redăm mai jos mesajul postat de Gabriel Leș pe Facebook:

“Bugetul Armatei României în anul 2017 atinge pragul de 2%, aşa cum ne-am angajat la Summit-ul NATO din 2014. Este important ca românii să fie cât mai corect informaţi cu privire la eforturile pe care Armata României le face pentru creșterea capacității sale de acțiune. Suntem responsabili şi nu ne permitem niciun derapaj când vorbim despre programele majore de înzestrare, creşterea stării de operativitate a echipamentelor militare existente dar şi ridicarea gradului de instruire a militarilor noştri.

Este, de asemenea, esențial ca dezbaterile pe marile teme legate de apărarea națională să fie purtate în mod onest, în afara speculațiilor politicianiste și lipsite de fundamente reale. Actualul context de securitate în regiunea noastră și în lume, volatil și impredictibil, ne obligă la o atitudine fermă și profesionistă față de aceste subiecte vitale”.