MENIU

Prima expoziție Prolog, după dispariția pictorului Paul Gherasim

Paul Gherasim
<p>Expozitia Prolong</p>
<p>Expozitia Prolong</p>

Prima expoziție Prolog a avut loc cu peste 30 de ani în urmă și a fost în preajma Crăciunului. Apoi a devenit tradiție, scrie EVZ.ro.

Galeria Romană propune altfel de cadouri pentru acest Crăciun: expoziția Grupului Prolog, o invitație la frumusețe, liniște și speranță.

În prag de Sărbători, continuând tradiția din fiecare an, Galeria Romană propune o nouă expoziție a Grupului Prolog: „Prolog. Crăciun, 2017".

Alături de lucrările membrilor Grupului - Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paştina, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv, Matei Lăzărescu, Mihai Sârbulescu, Valentin Scărlătescu, vizitatorii galeriei din București, vor regăsi lucrări ale artiștilor prieteni invitați: Cristian Diţoiu, Dan Mohanu, Marius Pandele, Andrei Rosetti, Bogdan Vlăduţă.

Această primă manifestare plastică a grupului, după trecerea la Domnul a pictorului Paul Gherasim, propune o selecție de lucrări mai vechi și mai noi.

Vernisajul expoziției a avut loc la 12 decembrie, într-o atmosferă în care prietenia a fost cuvântul și starea de bază. Galeristul Emil Ene, prieten al Grupului Prolog, a vorbit invitaților despre importanța existenței acestui grup de prieteni-pictori.

Emil Ene a amintit de dorința fondatorului Grupului Prolog, pictorul Paul Gherasim, ca în preajma Paștilor sau a Crăciunului, Grupul să aibă o expoziție, să întâmpine Sfintele Sărbători cu arta sa.

Pictorul creștin român Paul Gherasim a trecut la ceruri în august 2016. Pictorul a studiat desenul cu pictorul Nicolae Dărăscu, iar pictura cu Jean Alexandru Steriade, la Academia de Arte Frumoase din București, între anii 1943-1947.

În 1985, Paul Gherasim întemeiază Grupul „Prolog", împreună cu Horea Paștina, Mihai Sârbulescu, Cristian Paraschiv și Constantin Flondor.

Mai multe articole despre:
expoziția prolong prolong expoziție crăciun