MENIU

Prigojin și grupul Wagner, lăsați pe dinafară de propaganda de stat rusă! ORDINUL neașteptat dat de Serghei Șoigu

Evgheni Prigojin/ Profimedia

Aparițiile dese în presă ale lui Evgheni Prigojin, șeful grupului Wagner, care a recrutat aproximativ 50.000 de mercenari din coloniile penale ale Rusiei și a decis să intre în conflict cu Statul Major General, a umplut paharul pentru ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu, cel puțin așa susține publicația The Moscow Times, potrivit căreia acesta din urmă a ordonat mass-media de stat să nu îl mai mediatizeze pe „bucătarul lui Putin”.

Prigojin, care a declarat anterior că armata rusă este condusă de „clovni” a fost scos de pe micul ecran: posturile de televiziune au primit ordin să nu mai menționeze numele fondatorului grupului Wagner, a declarat analistul politic pro-Kremlin Serghei Markov pentru publicația citată, relatează HotNews.ro.

Decizia de a-l tăia pe Prigojin din matricea propagandistă a fost confirmată chiar de acesta. El a publicat pe canalul afiliat Wagner Grey Zone un document al Ministerului rus al Apărării în care se cere ca numele său să nu fie menționat și să nu fie mediatizate declarațiile sale privind efortul său în războiul din Ucraina.

Mai mult, numele grupului de mercenari pe care l-a fondat acesta l-a fondat a fost și el interzis. Jurnaliștii pro-Kremlin sunt îndemnați ca de acum înainte să susțină că luptele din Ucraina sunt duse de „escadroane de asalt", „parașutiști ruși" și „unități de trupe aeropurtate".

De asemenea, nu mai permite grupului Wagner să recruteze deținuți pentru a-i trimite pe front, acest lucru fiind gestionat acum de Ministerul rus al Apărării.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, care eșuează în războiul cu Ucraina și nu și-a atins niciunul dintre obiective, a obținut o victorie în fața lui Prigojin la Kremlin, mai scrie sursa citată.