MENIU

Prețurile din Italia au luat-o razna! Turiștii șocați au început să posteze bonurile de la restaurante pe internet

Un turist care a vizitat malul lacului Como din Italia a rămas uimit când a aflat că trebuie să scoată din buzunar aproape 30 de euro pentru o simplă cafea, două sticle de apă și un suc. 

Profund nemulțumit de această situație incredibilă, turistul a decis să împărtășească nota de plată pe o rețea socială, iar în scurt timp imaginea respectivă a devenit virală.

Turist din Milano se plimba pe bicicletă, când a hotărât să facă o scurtă pauză la o terasă amplasată în centrul orașului Como. Cu toate acestea, atunci când chelnerul i-a adus nota de plată, turistul a fost neplăcut surprins: pentru o simplă cafea, două sticle de apă și un pahar de suc, a fost nevoit să scoată din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 29 de euro.

Potrivit publicației Afari Italiani, el s-a declarat șocat de prețul apei: 8 euro pentru o sticlă de 500 ml.

"5 euro pentru o cafea, 16 euro pentru două sticle de apă de jumătate de litru, 8 euro pentru un suc de fructe. În total, aproape 30 de euro. Nu îmi vine să cred", a scris el.

Deși prețurile erau afișate în meniu, bărbatul a mărturisit că nu a observat cu atenție, dar niciunde nu mai plătise niciodată un astfel de preț.

Mai multe persoane au comentat acest incident, printre care și consilierul regional al partidului "Forza Italia", Sergio Gaddi.

"Nu există nicio justificare pentru prețul de 8 euro pentru o sticlă de apă de jumătate de litru. Astfel, întregul oraș este discreditat din cauza unor comercianți care profitează de situație", a declarat el pentru o publicație locală.

 Italia este  o destinație populară pentru turiștii români, datorită atracțiilor turistice, patrimoniului cultural bogat și frumuseții sale naturale. Anul trecut, Italia a fost destinația numărul 1 a turiștilor din România, fiind urmată în topul preferințelor de Regatul Unit, Spania, Germania și Franța, conform datelor unei platforme de rezervare zboruri. Topul celor mai populare 10 destinații a fost completat de Grecia, Belgia, Austria, Irlanda și Turcia. În ceea ce privește orașele, călătorii au preferat și anul acesta Londra, Milano, Roma, Bruxelles și Paris. Alte destinații populare au fost Viena, Dublin, Barcelona, Madrid și Veneția.

Mai multe articole despre:
turism turisti bon restaurant preturi italia