MENIU

Prețul carburanților s-ar putea scumpi, din nou, în perioada următoare - Noile cifre

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Prețul carburanților s-ar putea scumpi, din nou, în perioada următoare din cauza șoferilor din Ungaria care vin să alimenteze la noi. Fenomenul a luat amploare după ce guvernul de la Budapesta a eliminat măsura plafonării prețurilor. Specialiștii spun că în contextul cererii crescute este posibil să apară, din nou, creșteri de prețuri. 

După ce guvernul de la Budapesta a eliminat plafonarea prețului carburanților, Ungaria a ajuns să aibă cele mai mari prețuri la pompă din regiune. Tot mai mulți maghiari care locuiesc în apropierea granițelor alimentează în străinătate, inclusiv în România. Cu peste 1 leu pe litru este mai sumpă benzina în țara vecină. Cererea crescută ar putea genera scumpiri la noi în țară, spun specialiștii.

Anul trecut, și românii mergeau în Ungaria pentru a alimenta. Însă Executivul condus de Viktor Orban a modificat legislația astfel încât doar maghiarii să beneficieze de plafonare.

De la 1 ianuarie, și în România a fost eliminată măsura compensării cu 50 de bani și prețurile au început să crească. În present, motorina este aproximativ 7,60 lei și benzina standard - 6,35 lei.

Chiar dacă prețurile nu mai sunt la fel de mari ca anul trecut, șoferii tot se plâng că plătesc mult.

Guvernul a anunțat că măsura compensării a fost eliminată temporar și că se va reveni la ea dacă prețurile vor exploda din nou. 

Mai multe articole despre:
scumpiri carburanti motorina benzina