MENIU

Președintele SUA crede că guvernul chinez nu raportează toate decesele de CoVID

donald trump

Donald Trump consideră că numărul deceselor cauzate de noul coronavirus în China este mult mai mare decât declară guvernul de la Beijing. Președintele Statelor Unite nu indică însă spre o sursă când lansează astfel de acuzații.

”China a pierdut zeci de mii de oameni în lupta cu virusul. Au fost mai multe decese decât a înregistrat orice altă ţară, doar că nu au făcut publice cifrele adevărate”, a afirmat Trump într-un interviu pentru Fox News, citat de Mediafax.

Conform Worldometers, în China s-au raportat 4.634 de decese și doar 85.066 cazuri de la debutul pandemiei. În contrapartidă, Statele Unite a depășit șase milioane de îmbolnăviri și a înregistrat 188.092 de victime ale SARS-CoV-2.

Anthony Fauci, expert în boli infecţioase, l-a corectat pe Trump: ”Avem înregistrate 180.000 de decese din cauza coronavirusului. Să nu ne lăsăm păcăliţi.”

Trump spune că numai pentru 6% din decesele înregistrate în SUA cauza morţii a fost coronavirus. Însă, de fapt, aceasta este o interpretare eronată a statisticilor, care spun că numai în 6% din cazuri pacienţii nu au prezentat şi comorbidităţi precum obezitate, diabet şi boli cardiace. Principalul motiv al morţii rămâne, totuşi, COVID-19.

Mai multe articole despre:
trump coronavirus