MENIU

Preşedintele Senatului: Statul este un prost administrator

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că noile măsuri fiscale vor corecta "anomaliile" din sistemul românesc. Preşedintele Senatului spune că scopul este reducerea evaziunii şi creşterea contribuţiilor la bugetul de pensii. De asemenea, acesta recunoaşte că statul este "un prost administrator", referindu-se la "subterfugiile pe care le-au găsit unele companii de stat"

"Statul este un prost administrator", este părerea preşedintelui Senatului care precizează că nu este nicio diferenţă între companiile de stat şi cele private, în ceea ce priveşte aplicarea noului Cod Fiscal. 

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că noile măsuri fiscale vor corecta "anomaliile" din sistemul românesc. Preşedintele Senatului spune că scopul acestora este reducerea evaziunii şi creşterea contribuţiilor la bugetul de pensii.

Privat sau stat, acelaşi lucru în faţa legii 

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre companiile care îşi ascund pierderile prin eludarea plăţii contribuţiilor. "Sunt companii private şi de stat care fac aşa ceva", a spus Tăriceanu care a precizat că acum vor exista consecinţe penale pentru nevărsarea acestor plăţi la Guvern. "Reforma fiscală corectează aceste anomali. E vorba de comportamentului tuturor operatorilor din piaţă. Privat sau stat, cred că interpretările pot fi diverse, textul legii nu face referire la un anumit tip de operatori, nu se face niciun fel de distincţie.Sunt împotriva oricăror discriminări", a declarat preşedintele Senatului. 

Statul, prost administrator

Tăriceanu spune că nu vor exista neaparat disponibilizări la stat, însă e necesară "decăpuşarea întreprinderilor de stat". "Nu a existat în trecut convingerea că statul e un prost administrator economic, se vede că este. Găsim subterfugiile pe care le-au găsit unele companii de stat. E necesară decăpuşarea întreprinderilor de stat", a spus acesta, precizând că există companii de stat cu contracte la privat. "Toate pierderile la stat, câştigurile la privat. Trebuie să luăm taurul de coarne şi să facem curăţenie în privinţa furnizorilor", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.