MENIU

Preşedintele palestinian cere ÎNCETAREA operaţiunilor israeliene

Ofensiva terestră israeliană va cauza "mai multă vărsare de sânge" şi va complica eforturile pentru încetarea conflictului în Fâşia Gaza, a declarat preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, citat vineri de agenţia oficială egipteană MENA. Un militar israelian a fost ucis în noaptea de joi spre vineri în nordul Fâşiei Gaza, a anunţat vineri armata israeliană, primul militar israelian ucis de când a fost lansată ofensiva terestră, joi seara, potrivit Mediafax.

Un militar israelian a fost ucis în noaptea de joi spre vineri în nordul Fâşiei Gaza, a anunţat vineri armata israeliană, primul militar israelian ucis de când a fost lansată ofensiva terestră, joi seara, relatează AFP.

"Suntem pe cale să verificăm circumstanţele în care a fost ucis militarul şi le vom da publicităţii atunci când le vom cunoaşte", a declarat generalul Moti Almoz, un purtător de cuvânt al armatei, pentru postul militar israelian de radio.

"Israelul trebuie să înceteze operaţiunile sale (terestre) în Fâşia Gaza", a afirmat Abbas, citat de MENA în timp ce el făcea declaraţii în faţa unui grup de jurnalişti şi de intelectuali egipteni.

Abbas s-a întâlnit joi cu preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi.

"Această operaţiune va duce doar la mai multă vărsare de sânge şi va complica situaţia şi eforturile pentru încetarea agresiunii (israeliene)", a declarat el.

Armata israeliană a lansat, în noaptea de joi spre vineri, o operaţiune terestră în Fâşia Gaza, după zece zile de raiduri aeriene soldate cu mai mulţi morţi, mişcarea islamistă Hamas avertizând că Israelul va "plăti un preţ greu" pentru această nouă escaladă.

Serviciile de urgenţă locale au anunţat că tirurile lansate de tancurile israeliene la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, s-au soldat deja cu moartea a cinci palestinieni, dintre care un bebeluş în vârstă de cinci luni.