MENIU

Preşedintele Iohannis va fi astăzi la Iaşi. Prima oprire, la fabrica Antibiotice

Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se va afla astăzi la Iaşi, pentru a participa la trei întâlniri pe teme diverse, de la piaţa medicamentelor din România la progresul făcut de companiile din sectorul IT în Iaşi.

Vizita preşedintelui ţării nu va viza chestiuni administrative, ci doar economice. Prima oprire va fi la Antibiotice, unde va vizita fabrica. Va urma o dezbatere despre piaţa medicamentelor. De la ora 14, la Palas, Iohannis va avea o întâlnire cu oamenii de afaceri din domeniul IT.

Primul obiectiv al vizitei preşedintelui Klaus Iohannis va fi la compania „Antibiotice" Iaşi, singura companie de stat din ţară producătoare de medicamente şi unul dintre liderii locali ca cifră de afaceri. Compania este, totodată, un competitor important pe piaţa farmaceutică internaţională, fiind prezentă cu toate formele farmaceutice.

După vizita în fabrică, şi în prezenţa angajaţilor şi a conducerii „Antibiotice" Iaşi, Klaus Iohannis va discuta despre piaţa de produse farmaceutice din România, dezvoltarea viitoare a societăţii comerciale, modalitatea de stabilire a preţurilor din piaţa românească şi a taxei de clawback. Dezbaterea va începe în jurul orei 11.30.

După acest eveniment, preşedintele României va participa, începând cu ora 14, la dezbaterea intitulată „Noul Iaşi - pol major de dezvoltare a industriei IT din România", organizată de către Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii, potrivit Ziarul de Iași.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis