MENIU

Klaus Iohannis, discuţii cu preşedintele Bulgariei la Cotroceni: Securitatea energetică, prioritară

Președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, a fost primit de președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, miercuri dimineața, pe Platoul de Ceremonii. Șeful statului bulgar a fost întâmpinat de garda de onoare. Iohannis a transmis că atât pentru Bulgaria, cât şi pentru România, securitatea energetică este prioritară.

"Această vizită are loc într-un context favorabil pentru constituirea relaţiilor apropiate dintre ţările noastre, parteneri în Uniunea Europeană şi aliaţi în NATO. Am exprimat, împreună cu preşedintele bulgar Rumen Radev, interesul comun pentru continuarea dezvoltării economice şi a proiectelor sectoriale în domenii diverse, cu accent pe energie şi transporturi. Asigurarea securităţii energetice constituie o prioritate pentru noi", a subliniat Klaus Iohannis.

Preşedintele României a mai apreciat că în discuţiile dintre cei doi, au discutat şi despre comunităţile înrudite ale românilor din Bulgaria şi invers, lupta anticorupţie şi implicarea celor două state în UE şi NATO.

Rumen Radev este în vizită în România, miercuri și joi, la invitația omologului său român.

Vizita are ca scop aprofundarea dialogului politic româno-bulgar pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale, europene și internaționale.

Mai multe articole despre:
Bulgaria vizită Klaus Iohannis