MENIU

Donald Trump a fost spitalizat la o zi după ce a fost confirmat cu noul coronavirus. Ce mesaj a transmis - VIDEO

Marine One a aterizat la Casa Albă pentru transportul președintelui la Centrul medical militar Walter Reed după confirmarea cu noul coronavirus Foto: CNN.com
Marine One a aterizat la Casa Albă pentru transportul președintelui la Centrul medical militar Walter Reed după confirmarea cu noul coronavirus Foto: CNN.com

Preşedintele american, Donald Trump, a fost transferat vineri seară la Centrul militar medical Walter Reed la o zi după ce a fost confirmat cu noul coronavirus. Acesta va fi spitalizat câteva zile ca măsură de precauție. Anterior, medicul Casei Albe anunța că acesta urmează un tratament experimental împotriva COVID-19, bazat pe anticorpi de sinteză, şi are „un moral bun” chiar dacă este obosit. Donald Trump prezenta febră încă din dimineața de vineri și între timp a dezvoltat și alte simptome - nas înfundat și tuse, potrivit CNN.

Președintele Donald Trump (74 de ani) va rămâne spitalizat câteva zile, ca măsură de precauție după diagnosticarea sa cu SARS-CoV-2 cu doar 24 de ore în urmă. El este internat într-un salon special din cadrul Centrului medical militar Walter Reed din Bethesda, Maryland, potrivit CNN

Donald Trump a ajuns la spital sâmbătă, în jurul orei 1.30 (vineri, ora 18.30, ora locală), după un zbor de 10 minute, de la decolarea elicopterului prezidențial Marine One de pe peluza de la Casa Albă.

UPDATE 11.00: Surse de la Casa Albă susțin că președintelui american este foarte obosit și respiră cu dificultate. 

UPDATE 6.00:

Preşedintele american Donald Trump este tratat cu remdesivir şi "se odihneşte confortabil" după ce a fost dus la spital diagnosticat cu coronavirus, potrivit medicului său, citat de dpa.

"El nu are nevoie de oxigen suplimentar, dar în consultare cu specialiştii am ales să iniţiem terapia cu remdesivir. El a terminat prima doză şi se odihneşte confortabil", a afirmat Sean P Conley într-un comunicat publicat de Casa Albă.

UPDATE 2.30: Fiica președintelui Ivanka Trump, care îi este și consilier, îl numește pe tatăl său „un războinic”, ca și fratele său Eric Trump, după ce acesta a fost transportat la Centrul medical Walter Reed: „Ești un războinic și vei învinge asta. Te iubesc, tată”, într-un mesaj postat pe Twitter.

You are a warrior and will beat this.

I love you dad. ❤️ https://t.co/Y7feCvr2lW

— Ivanka Trump (@IvankaTrump) October 2, 2020

UPDATE 2.00: Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a trimis „salutări calde” și un mesaj de simpatie președintelui Donald Trump, urându-i recuperare și însănătoșire cât mai grabnică. Mesajul ar fi fost transmis înaintea plecării președintelui american către spitalul Walter Reed, relatează CNN. 

Și presedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, i-a urat o recuperare rapidă într-un mesaj postat pe contul său de Facebook: „Îi doresc președintelui SUA, Donald Trump, și primei doamne, Melania, o recuperare rapidă. Vei câștiga și vei pleca mai puternic, spre binele SUA și al lumii”. Bolsonaro a minimalizat timp de luni de zile noul virus și epidemia de coronavirus îninte de a fi și el testat pozitiv pentru COVID-19 la începutul lunii iulie.

UPDATE 1.36: Donald Trump a ajuns, sămbătă, la spitalul Walter Reed în jurul orei locale 18.36.

Aproape în același timp cu intrarea în spitalul Walter Reed, pe conturile de socializare ale președintelui Donald Trump a fost transmis un mesaj video înregistrat înainte de plecarea de la Casa Albă către Centrul medical Walter Reed, în care acesta le mulțumește tuturor pentru sprijin și susținere.

„Doresc să mulțumesc tuturor pentru susținerea  extraordinară. Merg la spitalul Walter Reed. Cred că sunt foarte bine, dar ne vom asigura că totul „funcționează” bine. Prima Doamnă se simte foarte bine. Vă mulțumesc încă o dată!”, a declarat Trump.  

UPDATE 1.25: Marine One a aterizat la Centrul Walter Reed, potrivit NBCNews. Trump a coborât la ora 18.28, ora locală, fiind preluat de o mașină pentru a ajunge în Centrul medical.

(Foto: CNN.com)

UPDATE 1.19: Marine One a decolat de la Casa Albă, cu Donald Trump la bord. Președintele american se îndreaptă spre Centrul militar medical Walter Reed. Donald Trump a ieșit din reședința Casei Albe la 18:16, ora locală (1.16, ora României, 3 octombrie), purtând o mască și un costum. El a făcut un semn către mass-media, dar nu s-a oprit să vorbească. Mersul a fost mai lent decât de obicei și părea obosit. A fost însoțit de șeful de cabinet, Mark Meadows, care purta, de asemenea, o mască. Trump s-a urcat la bordul Marine One la ora 18:17, ora locală, potrivit CNN.

UPDATE 1.15: Fostul președinte democrat Barack Obama a transmis un mesaj de susținere din partea sa și a soției sale, Michelle, pentru Donald Trump: „cele mai bune urări” președintelui și Primei Doamne Melania Trump: „Eu și Michelle sperăm că președintele, Prima Doamnă și toți cei care au fost afectați de coronavirus în toată țara primesc îngrijirea de care au nevoie și se vor recupera cât mai repede”.

Michelle and I hope that the President, First Lady, and all those affected by the coronavirus around the country are getting the care they need and are on the path to a speedy recovery.

— Barack Obama (@BarackObama) October 2, 2020

UPDATE 1.00 (3 octombrie, ora României): Eric Trump, fiul mijlociu al președintelui din căsătoria cu Ivana, a scris pe Twitter, la puțin timp de la aterizarea elicopterului Marine One pe peluza de la Casa Albă, un mesaj de susținere pentru tatăl său, pe care-l numește „un adevărat războinic”, „care va lupta pentru a trece de asta cu aceeași convingere și forță cu care luptă în fiecare zi pentru America”.

.@RealDonaldTrump is a true warrior. He will fight through this with the same strength and conviction that he uses to fight for America each and every day. I ask you to join me in praying for his recovery. I have never been more proud of someone and what they have had to endure.

— Eric Trump (@EricTrump) October 2, 2020

Casa Albă a anunțat că președintele va fi spitalizat câteva zile ca măsură de precauție în urma confirmării cu noul coronavirus. „Nu va fi un transfer de putere, președintele este la conducere”, a transmis Casa Albă postului CNN.

„Președintele Trump rămâne în stare bună, are un moral bun, are simptome ușoare și a lucrat pe tot parcursul zilei", a spus secretarul de presă Kayleigh McEnany.

„Trump se va îndrepta în curând spre Centrul Medical Walter Reed. Din precauție și la recomandarea medicului său și a experților medicali, președintele va lucra de la birourile prezidențiale de la Walter Reed pentru următoarele zile. Președintele mulțumește pentru susținerea arătată pentru el și Prima Doamnă”, potrivit declarației transmise de purtătorul de cuvânt de la Casa Albă.

Elicopterul prezidențial Marine One a aterizat pe peluza de la Casa Albă în seara de sâmbătă, în jurul orei 00.30 (vineri, ora 17.30, ora locală în SUA) pentru a-l transporta pe Donald Trump la Centrul militar medical Walter Reed.

(Foto: CNN.com)

După anunțul medicului de la Casa Albă privind starea președintelui, surse au declarat pentru CNN că, în cazul în care starea acestuia se va agrava, va fi internat în Centrul millitar Walter Reed.

Simptomele lui Donald Trump nu au fost descrise exact de medicul de la Casa Albă în anunțul făcut vineri, dincolo de oboseala manifestată. Potrivit CNN, președintele american a avut febră din această dimineață (vineri dimineață - n.red.). Informația se adaugă celor transmise de medicul de la Casa Albă, care a spus despre Trump că este „obosit”.

„În această după-amiază, preşedintele este încă obosit, dar are moralul bun", a anunțat Sean Conley, medicul preşedintelui, într-un comunicat de presă.

El a informat că i-a injectat preşedintelui o doză dintr-un cocktail experimental dezvoltat de laboratorul Regeneron şi care a dat rezultate preliminare încurajatoare în teste clinice pe un mic număr de pacienţi.

Mai mulţi experţi îl examinează pe preşedinte şi vor face recomandări pentru "etapele următoare", a adăugat medicul, precizând că Prima Doamnă, Melania Trump, şi ea contaminată, suferă de o "tuse uşoară şi dureri de cap", relatează Agerpres.

Restul membrilor familiei sunt bine, fiind testați negativ pentru SARS-CoV-2, mai scrie în comunicatul de presă al medicului Casei Albe, potrivit CNN.

Anunțul infectării liderului de la Casa Albă a fost făcut joi seară (vineri dimineață - n.red.) chiar de Donald Trump, pe contul său de Twitter.

Regeneron, care asigură tratamentul liderului SUA, este o companie de biotehnologie al cărei medicament anticorp COVID-19 se află în prezent în studii de fază III.