MENIU

Președintele CNAS: Vaccinarea este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire și combatere a COVID-19. Populația trebuie convinsă

Președintele CNAS: Vaccinarea este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire și combatere a COVID-19. Populația trebuie convinsă

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a declarat, astăzi, că populația trebuie convinsă că vaccinarea antiCovid-19 este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire și combatere a noului coornaviurs, iar tocmai din acest motiv campania de vaccinare trebuie pregatită cu atenșie, scrie Ziare.com.

"Ne aflăm în perioada în care se pregătește intrarea pe piață a vaccinurilor anti-COVID. Din cele 150 de modele de vaccinuri (...), unele au trecut de faza a treia, faza clinică de studiu. Trebuie să fim atenți la pregătirea campaniei de vaccinare și să convingem populația că este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire și combatere a acestei maladii care ne-a dat viețile tuturor peste cap și ne-a făcut să regândim întreg sistemul sanitar. Odată cu tragedia întâmplată la Piatra Neamț (...), cred că toți decidenții în Sănătate s-au convins de precaritatea infrastructurii sectorului spitalicesc (...) și de necesitatea construirii de spitale moderne, cu circuite funcționale, care să corespundă noilor cerințe având în vedere dezvoltările tehnologice ale medicinei", a afirmat Cojan, la dezbaterea "De ce avem nevoie de un parteneriat strategic pentru sănătate", organizată de Coaliția "Votez pentru sănătate".

Ea a precizat ca finanțarea sistemului sanitar în 2020, suplimentată și prin rectificările bugetare, a fost "mai consistentă" decât în 2019, ceea ce arată ca "sănătatea este scumpă ăi la propriu, și la figurat".

"Sistemul nostru de sănătate începe să se miște, în sensul tendinței de inversare a piramidei serviciilor de sanatate, aceea in care rolul medicului de familie trebuie sa fie acela de baza, de prim contact in sistemul sanitar, astfel incat observ o solidaritate din partea acestor medici de a participa la tot ceea ce inseamna consultatiile la distanta, prescriptii electronice, monitorizarea bolnavilor de COVID asimptomatici sau oligosimptomatici", a mai spus Cojan.

Mai multe articole despre:
presedintele cnas vaccin anticovid