MENIU

Președintele AEP, depistat recent cu COVID-19: "Mă simt bine. Votul de duminică se va desfășura normal"

Președintele AEP, depistat recent cu COVID-19:

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) a fost depistat pozitiv cu virusul Sars-CoV-2, chiar înainte de scrutinul din această duminică. Constantin Mitulețu-Buică și-a făcut pe 1 decembrie un test PCR și astfel a aflat că s-a infectat. Mitulețu Buică a povestit în această dimineață, într-o intervenție la Realitatea PLUS, cum se simte, dar și cum își va desfășura activitatea ca membru al Biroului Electoral Central.

"În principiu, mă simt bine. Am doar niște dureri de spate, simptome de greață, dar - în principiu - o stare bună până la acest moment", a afirmat șeful AEP.

În ceea ce privește procesul electoral de duminică, atunci când vor avea loc alegerile parlamentare, oficialul a asigurat că "totul se va desfășura normal", precizând că pe toată durata scrutinului va participa la toate ședințele prin videoconferință. 

"Sistemul informatic din secția de votare este finalizat. Cel care verifică votul multiplu și prezența la vot, toate procedurile sunt finalizate. În principiu, lucrurile ar trebui să decurgă normal. Eu, din videoconferință, voi participa la toate ședintele Biroului Electoral Central pentru a-mi exprima punctul de vedere și a perzenta votul în astfel de situații", a precizat șeful AEP.

Cât privește modul în care își va exercita chiar el votul, Constantin Mitulețu-Buică a precizat că va recurge la urna mobilă, asemenea tuturor cetățenilor aflați în aceeași situație ca și el, respectiv aflați în izolare la domciliu ca urmare a unui test pozitiv la COVID-19. 

Alegerile parlamentare 2020 au loc duminică, 6 decembrie, pentru alegerea membrilor pentru Senat și Camera Deputaților.

Mai multe articole despre:
seful aep coronavirus