MENIU

Presa străină despre congresul-simulacru al PSD: "Liderul de facto al României și-a întărit puterea"

Presa străină despre congresul-simulacru din PSD

Şeful PSD şi-a consolidat puterea în ciuda protestelor. Aşa a comentat presa internaţională Congresul social-democraţilor din România. Agenţiile Bloomberg şi Associated Press au amintit de luptele interne din partid, dar şi de problemele cu legea ale lui Liviu Dragnea. Pe de altă parte, Reuters a remarcat promisiunea de adoptare a monedei euro în 2024.

Luptele interne din PSD au fost comentate de marile agenţii de presă. Bloomberg a scris că "liderul de facto al României și-a întărit puterea, ajutând la ridicarea unui aliat într-un post central în cadrul partidului de guvernământ". Articolul notează că "această mișcare va consolida controlul lui Dragnea asupra social-democraților, în timp ce el continuă să lupte împotriva condamnării din dosarul referendumului, condamnare care îl împiedică să devină el însuşi premier."

Pe de altă parte, jurnaliştii de la Associated Press, scriu, într-un articol preluat şi de postul american Abc News, că Dragnea voia, iniţial, să ceară un vot de încredere la Congres, dar a renunţat la idee după ce unii membri au susținut că el a schimbat în mod arbitrar regulile interne ale partidului. Reportajul aminteşte şi de zecile de oameni care au protestat în faţa Sălii Palatului, în timp de membrii PSD îşi alegeau conducerea.

În sfârşit, Reuters scrie despre promisiunea lui Liviu Dragnea că România va adopta moneda euro în 2024. Articolul aminteşte că, în ciuda faptului că a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, România este una dintre cele mai sărace şi corupte ţări, la mare distanţă de statele membre bogate.

Mai multe articole despre:
presa străină Congres PSD