MENIU

Presa americană, cu ochii pe ancheta din Brazilia care-l vizează pe Liviu Dragnea

Congres PSD. Scenariu şocant: Dragnea vrea fraudarea alegerilor. Buletinele din urne, aranjate

Ştirea despre ancheta declanşată de autorităţile braziliene în legătură cu o suspiucune de implicare a lui Liviu Dragnea într-o operaţiune de spălare de bani, a fost preluată şi de prestigioasa publicaţie The New York Times. 

Liderul partidului social-democrat de guvernământ și președintele camerei inferioare a Parlamentului, Liviu Dragnea, este în curs de investigare în Brazilia în legătură cu suspiciunea de spălare a banilor, a declarat vineri un procuror brazilian, anunţă NYT.

Publicaţia americană aminteşte de ancheta făcută de Rise Project, care a discutat cu procurorul federal brazilian Carlos Wagner Barbosa Guimaraes şi a aflat că autoritățile braziliene investighează dacă Dragnea și alții au folosit bani negri pentru a cumpăra proprietăți pe plajă în țară prin intermediul unor terțe părți. Ancheta braziliană a început după ce procurorii români au cerut ajutor la jumătatea anului 2017.

Întrebat despre această informaţie, Dragnea a spus că este falsă. "Am vorbit despre acest subiect în 2017. Ei (proiectul Rise) au reîncălzit supa, dar eu nu o mănânc", a spus Dragnea, care nu poate deveni prim-ministru din cauza unei sentințe de închisoare cu suspendare.

Articolul din The New York Times aminteşte şi faptul că Transparency International a plasat România între cele mai corupte ţări ale Uniunii Europene. De la începutul anului 2017, actuala coaliţiei de guvernământ PSD ALDE a început o acţiune concertată de ciuntire a legislaţiei anticorupţie ce a dus la izbucnirea celor mai ample proteste de stradă de la revoluţia din decembrie 1989, mai notează publicaţia.



Mai multe articole despre:
Brazilia New York Times Liviu Dragnea