MENIU

Preparate cu conținut redus de zahăr. Care sunt cele 8 BĂUTURI mult mai sănătoase decât sucurile

Foto arhivă

Deși mulți oameni sunt obișnuiți să consume zilnic sucuri, există opțiuni care te ajuta să le înlocuiești cu succes cu variante mult mai sănătoase și cu un conținut redus de zahar și calorii.

Apa minerală carbogazoasă

Fie că este simpla sau aromată, apa minerală este un substitut răcoritor pentru sucurile carbogazoase. Nu conține calorii și iți oferă minerale esențiale pentru organism. Dar este important să nu o consumi prea des pentru că un studiu din anul 2018 a arătat că nivelul ridicat de aciditate din apa carbogazoasa ar putea să afecteze în timp smalțul dentar.

 

Apa cu lămâie

Uneori – de fapt de cele mai multe ori – corpul tău nu are nevoie de alta băutură decât de apa. Cu toate acestea, simți adesea nevoia de ceva în plus, iar soluția este simpla. Tot ce trebuie să faci este să storci putina lămâie în paharul cu apa pentru a te bucura de un gust acrișor și răcoritor, ce oferă instant mai multa prospețime. Iar cercetările au arătat că apa cu lămâie ajuta digestia, susține sănătatea pielii și ar putea chiar să prevină pietrele la rinichi.

 

Kefir

Aceasta băutură obținută în urma fermentării laptelui iți oferă probiotice benefice pentru sănătatea intestinala. Este important să alegi kefir care nu are zahar sau arome adăugate. Un pahar cu 240 ml de kefir are în jur de 130 de calorii.

 

Ceai

Fie că este verde, negru, alb, din fructe sau din plante, ceaiul este cea mai bună opțiune de a susține hidratarea organismului atunci când vrei să bei și altceva în afara de apa. Ceaiul este practic lipsit de calorii, cu condiția să nu adaugi zahar sau lapte, în cazul ceaiului negru. Ceaiul îmbuteliat, cumpărat din comerț, nu este nici pe departe la fel de sănătos că cel pe care îl faci singura acasă sau la birou. De fapt, poate fi încadrat fără nicio problema la categoria suc.

 

Cafea

La fel ca ceaiul simplu, cafeaua neagră nu are aproape nicio calorie și nu conține zahar în mod natural. Dar cafeaua neagra nu este pentru oricine, având în vedere gustul sau amărui. Daca nu iți place cafeaua neagra o poți „îndulci” cu puțin lapte sau lapte vegetal.

 

Sucurile din legume

Sucurile obținute din legume reprezintă o alta varianta de a înlocui băuturile dulci și carbogazoase. Iți oferă o gama variata de vitamine și minerale, spre deosebire de sucurile carbogazoase care nu iți aduc niciun beneficiu pentru sănătate. Cel mai ușor de obținut este sucul de roșii, dar și cel din țelină apio sau castraveți. Dezavantajul este că ai nevoie de un storcător de fructe eficient, care adesea este și foarte costisitor.

 

Kombucha

Zaharul este o parte esențială a acestei băuturi pentru că este „combustibilul” de care au nevoie bacteriile pentru a transforma infuzia de ceai negru în kombucha, prin procesul de fermentare. Dar în urma acestui proces natural, cea mai mare parte a zaharului este descompusa și rezultatul este o băutură sănătoasă, cu un conținut ridicat de probiotice. Cea mai buna soluție este să iți faci singura kombucha, pentru că poți controla cantitatea de zahar adăugată.

 

Apa de cocos

Cu un conținut de zahar mult mai redus decât sucurile din comerț sau sucurile din fructe obținute acasă, apa de cocos este o alta varianta sănătoasă pe care să o încerci. Un pahar cu 250 ml de apa de cocos are 46 de calorii și aproximativ 10 g de zahar. Beneficiile sale pentru sănătate sunt de necontestat, fiind o băutură electrolitica, ce echilibrează nivelul mineralelor din organism.

SURSA

Mai multe articole despre:
bauturi sucuri bauturi fara zahar