MENIU

Preotul care repară casa unei fetițe cu probleme: "A spus că își dorește o cameră a ei"

Preot

Un preot din Tulcea lucrează cot la cot cu mai mulți consăteni pentru a repara casa unei fetițe de 8 ani cu probleme de sănătate. Părintele lucrează în paralel și la construcția unei așezări sociale lângă biserică.

De peste o lună, în curtea unei familii din comuna Dăeni este forfotă mare. Iulica, o fetiță cu handicap în vârstă de 8 ani, e crescută de mamă şi de o mătuşă, într-o casă bătrânească. Tatăl biologic n-a vrut să se ocupe de copilă.

Când sătenii au aflat că în casă plouă cu găleata au pus mână de la mână și s-au apucat de reparat. Printre muncitori se numără și preotul Alexandru Octavian Balaban.

"A spus că își dorește o cameră a ei, cu păpuși și cu ursuleți cu care să se joace. Încercam să îi facem pe plac. Până la urmă nu contează ce faci, trebuie sî fie din inimî pentru cel de lângă tine", a afirmat preotul.

Părintele Balaban construiește și o așezare socială lângă Biserica Sfânta Cuvioasa Paraschiva: o bucătărie, o baie cu duş şi o spălătorie destinată bătrânilor şi nevoiaşilor din sat.

Pe toate şantierele părintele este ajutat de oameni de toate vârstele din sat.

Mai multe articole despre:
preot preot repara casa preot tulcea