MENIU

Premiile Oscar. Care sunt cele mai bune filme din 2014

“Omul-pasăre”, comedia neagră a regizorului Alejandro Inarritu, este unul dintre favoriţi la categoria “Cel mai bun film”, cu doar câteva ore înainte de decernarea premiilor Oscar. Bine cotat este şi lung-metrajul “Boyhood”, odă închinată copilăriei de către cineastul Richard Linklater.

Cele două filme au fost nominalizate la nouă, respectiv şase categorii în cadrul cele de-a 87-a gală Oscar, ce va avea loc în incinta teatrului Dolby din Hollywood, relatează Realitatea TV

Nominalizat la categorii precum "cel mai bun film", "cea mai bună cinematografie", "cea mai bună regie" şi "cel mai bun scenariu original", "Omul-pasăre" se află în fruntea plutonului nominalizaţilor la Oscar. În plus, Michael Keaton, care intră în pielea omului-pasăre, un actor de vârstă mijlocie ce vrea cu disperare să îşi revitalizeze cariera, a fost nominlizat la categoria "cel mai bun actor în rol principal."
Alţi favoriţi sunt pelicula "Boyhood", dar ş "Hotel Grand Budapest", o comedie a absurdului în regia lui Wes Anderson.

Portalul Goldderby.com, specializat în pronosticuri la Oscar, scrie că anul acesta nu există un favorit clar, spre deosebire de decernarea din 2014, ce a fost un triumf pentru "12 ani de sclavie", un film despre brutalitatea rasismului în America secolului XIX.

 Vezi trailerele video ale acestor filme si care sunt celelalte nominalizări pe Showbizreport.ro