MENIU

Premierul Tudose, întâlnire cu congresmeni SUA. Ambasadorul Hans Klemm, la Palatul Victoria

Premierul se întâlnește cu parlamentari SUA

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, și mai mulți membri ai Congresului SUA au avut o întrevedere, sâmbătă, cu premierul Mihai Tudose, au declarat surse guvernamentale, citate de Realitatea TV.

Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria, la ora 11, iar securitatea internațională a reprezentat subiectul principal. Delegația americană se află la București cu ocazia Adunării Parlamentare NATO.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ambasada SUA după întâlnire, Statele Unite își mențin angajamentul de a asigura apărarea României și a tuturor aliaților NATO.

Sistemul Aegis Ashore România este complet operațional și în întregime finanțat și reprezintă o contribuție foarte importantă a Statelor Unite ale Americii și a României la sistemul Balistic de Apărare Anti-Rachetă al NATO (NATO Ballistic Missile Defense).

Legislația avută în vedere în Legea de Autorizare a Apărării Naționale pentru Anul Fiscal 2018 (FY18 National Defense Authorization Act) se referă la capacități suplimentare pentru apărarea aeriană a bazei de la Deveselu.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a declarat că ”România a fost și va rămâne în continuare un partener de încredere al SUA și în NATO, dovadă și susținerea de care se bucură SUA și Alianța Nord-Atlantică în România, nu doar la nivel guvernamental și politic, ci și la nivelul oamenilor obișnuiți”.

Șeful Executivului a menționat totodată contribuția Armatei Române la misiunile Alianței, cu militari și logistică, iar faptul că România a alocat deja, anul acesta, 2% din PIB pentru cheltuieli în domeniul Apărării a fost salutat de membrii delegaţiei din Congresul SUA, care au apreciat și profesionalismul militarilor români. 

Palatul Parlamentului găzduiește zilele acestea Adunarea Parlamentară a NATO, un eveniment la care participă oficiali din 50 de state. Totul va culmina cu discursuri ținute de președintele Klaus Iohannis, de șefii celor doua camere ale Legislativului și de secretarul general al NATO.

Mai multe articole despre:
NATO Mihai Tudose guvernul tudose