MENIU

Premierul Nicolae Ciucă vrea să dea stingerea la Guvern de la ora 22:00

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că guvernul a fost una dintre primele instituții care a aderat la măsurile de economisire a energiei electrice, atât pentru reducerea facturilor, cât și pentru a da un exemplu. Șeful guvernului a precizat că, pe viitor, se are în vedere o și mai mare economie în ceea ce privește iluminarea clădirii din Piața Victorie.

Nicolae Ciucă a reamintit faptul că la Guvern se oprește iluminatul la ora 24:00 și a precizat că se ia în calcul ca ora să fie declarată la 22:00.

"Vă pot da exemplul personal, la mine în birou și în spațiile adiacente biroului meu funcționează doar 50% din tot ceea ce înseamnă iluminat. La nivelul instituției, am observat o scădere a consumului cu 10%.

M-aș bucura ca această scădere a consumului să fie o urmare a măsurilor de conștientizare pe care le-am promovat și nu ca urmare a scăderii activității economice. Ne dorim să fie o scădere a consumului voluntară, bazată pe înțelegerea situației pe care o traversăm”, a afirmat Nicolae Ciucă, vineri, aflat într-o vizită la Arad, pentru a semna contractul pentru proiectarea tehnică şi execuţia Centurii de sud a orașului.

Șeful Guvernului a mai precizat că, la nivelul executivului, fiecare minister a prezentat, încă de acum 3 săptmâni, planul propriu de reducere a consumului de curent.