MENIU

Premierul Nicolae Ciucă, reacție oficială după ce Rusia a amenințat România, pentru că trimite ARME Ucrainei în război - VIDEO

Premierul Nicolae Ciucă, reacție oficială după ce Rusia a acuzat România că trimite ARME Ucrainei în războiul lui Putin
Premierul Nicolae Ciucă, reacție oficială după ce Rusia a acuzat România că trimite ARME Ucrainei în războiul lui Putin

Premierul Nicolae Ciucă a transmis prima reacție oficială după acuzațiile Rusiei privind aprovizionarea cu arme a Ucrainei în războiul început de Vladimir Putin acum 6 luni.

„În ceea ce priveşte criticile altora, eu vreau să vă spun atât: noi avem o datorie cât se poate de asumată de la cetăţeanul român – şi aţi văzut cât de frumos şi cât de bine au reacţionat cetăţenii României atunci când a început conflictul în Ucraina. În acest moment, pentru noi toţi cel mai important lucru este să continuăm să ne menţinem această empatie şi spiritul de solidaritate, şi sunt convins că tot ceea ce vom face de aci înainte prin măsurile pe care le luăm astfel încât cetăţenii să fie protejaţi, economia să fie protejată şi să avem toate măsurile luate astfel încât să ne asigurăm partea de securitate şi siguranţă a cetăţeanului, este ceea ce cred că poate să conteze mai mult decât o voce sau alta care ne critică astăzi”, a răspuns, luni, la Craiova, premierul Nicolae Ciucă după ce a fost întrebat despre reacția României la acuzațiile Rusiei legate de sprijinul acordat Ucrainei.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a transmis în urmă cu câteva zile poziția oficială a Moscovei privind implicarea României în războiul din Ucraina.

Zaharova a declarat că „România trimite arme naţionaliştilor ucraineni”, ceea ce nu face decât să crească numărul victimelor. Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe a ceruti autorităților române „să recunoască” transporturile de arme pe care le-ar trimite Ucrainei.

Aceasta este prima oară când s-a aflat atât de explicit și public, deși anterior pe platformele social media au apărut înregistrări video care arată folosirea unor obuze fabricate în România folosite de forțele armate ucrainene”, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, în fața jurnaliștilor ruși.

„Autoritățile române simt evident un disconfort moral legat de îndeplinirea directivelor NATO de a trimite tot mai multe transporturi mortale, dându-și seama de consecințele reale ale acestei politici motivate de ideologie. În locul acestei rușini false, ei ar trebui să recunoască totul. Spuneți poporului vostru și lumii întregi cum stau cu adevărat lucrurile. Nu vă fie frică. Trimiterea repetată de arme naționaliștilor ucraineni cu care să lupte împotriva propriului popor nu face decât să prelungească conflictul (în caz că Bucureștiul nu știe) și duce la mai multe victime.