MENIU

Premierul Nicolae Ciucă: Noi căutăm în continuare soluții pentru a-i proteja pe români de criza facturilor

Nicolae Ciucă, premierul României Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marți, că executivul continuă discuțiile pentru găsirea celor mai buni soluții pentru protejarea consumatorilor casnici, dar și a firmelor, de criza majorării facturilor la energie electrică și gaze naturale. 

La finalul întâlnirii cu oamenii de afaceri din SUA, la Forumul economic organizat de AmCham România (Camera de Comerț americană în România), șeful Guvernului a declarat că este nevoie de o soluție „înțeleasă și asumată” atât de Guvern, cât și de furnizori, distribuitori și producători, dar și mediul de afaceri.

 

„Am stabilit cu dumnealor (oamenii de afaceri americani - N.R.) că la nivelul guvernului, în urma deciziilor care au fost luate (...) prin care să asigurăm măsurile compensatorii pentru februarie și martie, să lucrăm împreună, ceea ce am și făcut. (...) În centrul preocupărilor Guvernului sunt cetățeanul și menținerea deschisă a activităților economice. Avem nevoie să ne păstrăm locurile de muncă, avem nevoie să funcționeze toate întreprinderile mici și mijlocii și chiar întreprinderile mari. Pentru toate acestea avem nevoie de o soluție care să fie înțeleasă și asumată atât de Guvern, cât și de către furnizori, distribuitori, producători și mediul de afaceri”, a afirmat Nicolae Ciucă.