MENIU

Premierul Marcel Ciolacu despre cumulul pensie-salariu și Nicolae Ciucă: A fost șeful Armatei Române. Nu putem lua dreptul cuiva de a fi ales

premierul Marcel Ciolacu, precizări despre cumulul pensie-salariu

Premierul Marcel Ciolacu sare în apărarea lui Nicolae CIucă, după ce fostul prim-ministru a fost acuzat de Opoziție de cumul de salariu-pensie. 

Premierul Marcel Ciolacu susține că Nicolae Ciucă are dreptul de a primi și pensie, și salariu, pentru că a fost șeful Armatei Române, iar acum este senator - un demnitar ales de către poporul român.

„Cu tot respectul, vorbim despre cumulul pensie-salariu. Vreau ca toți să respectăm Constituția României. Ați făcut referire la demnitari și la aleși. Nici eu, nici dvs. nu puteți lua dreptul cuiva de a fi ales.

Nu sunt cel mai îndreptățit să-i iau apărarea domnului Ciucă, dar astăzi am să o fac pentru că așa este corect. Domnul Ciucă a fost șeful Armatei Române. Dacă vrem să călcăm totul în picioare, să nu ne așteptăm să fim respectați.

Dacă vrem să decapităm, astăzi, BNR-ul și toate instituțiile aflate în subordinea Parlamentului că așa avem noi chef, nu vom rezolva nimic. Cred că este obligația noastră să aducem recunoaștere pentru fiecare, în funcțiile unde au fost fiecare”, a spus Marcel Ciolacu de la tribuna Camerei Deputaților, la votul legii pensiilor speciale privind cumulul pensiei cu salariul, după ce liderul USR a acuzat că fostul premier Nicolae Ciucă primește în prezent și salariu și pensie.

Potrivit votului decizionat dat de deputați pe cumulul pensiei cu salariul, au fost introduse noi excepții pentru cumulul pensiei cu salariul la stat, în favoarea unor instituții unde se plătesc salarii și pensii speciale. 

Cumulul pensie-salariu de la stat, permis în continuare pentru cei din BNR, ANRE, ANCOM - Legea a fost adoptată de Parlament

 

Ulterior, Marcel Ciolacu a explicat, în declarații făcute presei, că „în ceea ce privește cumulul pensiei cu salariul, eu nu am dreptul să iau dreptul câștigat de cineva”.

„Eu nu am dreptu lsă un interdicție aleșilor. Ei sunt aleși de popor. Demnitari nu vor exista in guvernul României, condus vremelinic de Marcel Ciolacu, care să facă cumul pensie-salariu. (...)

Nu am dreptul, ca legiuitor și ca român, să iau dreptul cîștigat de cineva”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. 

Cine mai conducea BNR de mâine dacă mâine e promulgată legea? Dacă toți de la BNR au cumul pensie cu salariul, cine ? Aceea e o decizie personală”, a adăugat Marcel Ciolacu.